Accessibility

ZAJEDNO DO BOLJE SKRBI O MENTALNOM ZDRAVLJU STANOVNIKA OTOKA HVARA

15. ožujka 2022.

Na inicijativu psihologinja Marije Novak iz SŠ Hvar – odvojena lokacija u Jelsi i Marije Majić iz Dječjeg vrtića „Sardelice“ iz Staroga Grada, prošlog je tjedna u Hvaru održan sastanak kojemu je bio cilj utvrditi trenutno stanje i iznaći mogućnosti poboljšanja standarda zaštite mentalnog zdravlja stanovnika otoka Hvara.

Psihologinje Novak i Majić kratkom su prezentacijom ukazale na probleme s kojima se susreću u svom radu s djecom i mladima te upozorile na izuzetno tešku situaciju uslijed nedostatka adekvatne stručne psihološke pomoći u obrazovnom i zdravstvenom sustavu na otoku.

Uz gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, gradonačelnika Staroga Grada Antonija Škarpu i načelnicu Stožera civilne zaštite Općine Jelsa Ružicu Visković, sastanku su prisustvovale i Anamarija Paduan iz Centra za socijalnu skrb – Ispostava Hvar te Katarina Tudor Buratović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Hvar.

Tijekom sastanka razmotrene su mogućnosti i dogovorene aktivnosti kojima bi se zajednički utjecalo na poboljšanje uvjeta za očuvanje mentalnog zdravlja stanovništva otoka Hvara.