Accessibility

Novosti

 • 26. veljače 2024.

  Poziv na konferenciju i radionicu "zelenom tranzicijom do održivog razvoja i privatnog sektora otoka Hvara - 27.02.2024.

  Splitsko – dalmatinska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša, komunalne poslove i infrastrukturu u suradnji s tvrtkom EUPOLIS GRUPA d.o.o. organizira interaktivnu konferenciju i radionicu „Zelenom tranzicijom do održivog razvoja javnog i privatnog sektora otoka Hvara - mapiranje interesa i potencijala za financiranje razvoja i unapređenja projekata, proizvoda i usluga“.
  Radionica će se održati u utorak 27. veljače 2024. godine u zgradi Hrvatski dom (čitaonica) u Starome Gradu, Novo riva 2, 21460 Stari Grad, s početkom u 11:30 sati.
  Predviđeno trajanje radionice je 3 sata.
  U nastavku možete naći dnevni red  i osobni - organizacijski obrazac za predstavljanje poslovnog profila, koji se može poslati zajedno s prijavom za sudjelovanje.
  Molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem e-maila: ivana.bobanovic@dalmacija.hr i tino.antonini@eupolisgrupa.hr te u prijavi navedete Vaše podatke (ime i prezime, naziv institucije/organizacije koju predstavljate, funkciju i kontakt telefon i...

  Pročitaj više
 • 25. veljače 2024.

  1.3. - EDUKACIJA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE

  Turistička zajednica grada Staroga Grada poziva privatne iznajmljivača da se odazovu na edukaciju koja će se održati u petak, 1.3.2024. godine u Hrvatskom domu (Čitaonici), Novo riva 2, s početkom u 17.00 h. 
  ■Prijaviti se mogu putem poveznice: https://forms.gle/hCNEykoRwSKAis6S6

  Pročitaj više
 • 23. veljače 2024.

  NATJEČAJI ZA UDRUGE!

  Gradonačelnik Grada Staroga Grada donio je Plan natječaja za financiranje projekata udruga u 2024. godini.
  Na temelju Plana, objavljene su Odluke o načinu raspodjele raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Staroga Grada za 2024. godinu, te su raspisani Javni natječaji. 
  Natječaji su otvoreni do 25. ožujka 2024. godine, a sva dokumentacija se nalazi na poveznici:
  JAVNI POZIVI I NATJEČAJI
   
   

  Pročitaj više
 • 15. veljače 2024.

  18.03. - Predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

  LAG - FLAG ŠKOJI
   
   Pažnja pažnja

   S zadovoljstvom najavljujemo predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koje će se održati 18.3. u Jelsi u 18.30h te u Hvaru 19.3. u 11h.

   Predavanje će održati dr.sc. Dijana Posavec, dugogodišnja ravnateljica Centra Rudolf Steiner, a teme koje će se obraditi su: biodinamička agrikultura u funkciji održive poljoprivredne prakse, uvod u biodinamičku poljoprivredu, osnovne metode, postulati i tehnike uzgoja. 

  Veselimo se vašem odazivu!
  Izvor

  Pročitaj više
 • 14. veljače 2024.

  Djeca Staroga Grada za Zakladu Ana Rukavina!

  Za Zakladu Ana Rukavina Osnovna škola Petra Hektorovića Stari Grad i Dječji vrtić Sardelice organiziraju danas na Valentinovo (14. veljače) akciju za Zakladu. Pozivamo vas da im se pridružite u ovoj hvale vrijednoj akciji ispred ureda Turističke zajednice u vremenu od 9:30 do 11:30 h. 

  Pročitaj više
 • 12. veljače 2024.

  Za treće dijete do gotovo 10.000 eura – rekorder Stari Grad!

  Koliko god dugoročno za kvalitetu života i standarda građana ne znače mnogo, naknade za bebe jedna su od najpopularnijih i najzvučnijih demografskih mjera koju, kao jednokratnu i konkretnu pomoć roditeljima provode svi gradovi, a iznosi se iz godine u godinu povećavaju. U prošloj i na samom početku ove godine naknade je povećalo desetak gradova, a udvostručenje najavljuje čak i Grad Zagreb, koji ih je prije dvije godine, suprotno svim trendovima jačanja demografskih mjera u borbi protiv negativnih trendova – srezao 
  Nakon što je prije dvije godine značajno srezao naknade za bebe, Grad Zagreb ovih je dana najavio značajno povećanje – u 2022. naknade su sa dotadašnjih 240 eura za prvo, 480 za drugo i 7.200 eura za treće dijete poravnali na jedinstvenih 331 eura. Sada će ih, pak, udvostručiti i povećati na 600 eura. U 2024. naknade je podiglo već nekoliko gradova pri čemu se ističe Grad Crikvenica koji ih je od 1. siječnja utrostručio i tako se probio u sam vrh po visini naknada. Sa...

  Pročitaj više