Accessibility

Novosti

 • 17. lipnja 2024.

  Izložba - Željko Luka Fredotović "Brodovi i brodići istočnog Jadrana"

  Izložbu "Brodovi i brodići istočnog Jadrana" brodomaketara Željka Luke Fredotovića u Galeriji Sv. Jerolima u Starom Gradu, možete pogledati do 28. lipnja 2024. godine.
  Željko Luka Fredotović je rođen 1950 godine u Vrbanju na otoku Hvaru, gdje i danas živi i radi. Brodomaketarstvom se bavi od malih nogu. Zadnjih nekoliko desetljeća sudjeluje na brojnim izložbama, gdje osvaja zapažene rezultate. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja na međunarodnoj i nacionalnoj razini. Izrađuje razne tipove brodova, a dosljednosti originalu poseže radeći prema nacrtima ili originalnom brodu. Sve makete do najsitnijeih su detalja izrađene rukom majstora samog, a kao sirovinu koristi drvo oskoruše, češmina i ariša.
   
   

  Pročitaj više
 • 13. lipnja 2024.

  ODGOVORNO LJETOVANJE - kampanja informiranja građana i turista

  U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju za vrijeme turističke sezone, Ravnateljstvo civilne zaštite, MUP-a RH  je izradilo letak „ODGOVORNO LJETOVANJE“, koji možete preuzeti na sljedećim linkovima (na hrvatskom i engleskom jeziku): HRVATSKI  /  ENGLESKI 

  Pročitaj više
 • 13. lipnja 2024.

  15.06. - Igraj moja Hrvatska

  Igraj moja Hrvatska
  15. 06. u 18:00h na novouređenom Trgu Stjepana Radića
  bodrimo našu reprezentaciju u utakmici protiv Španjolske.
  Nakon utakmice zabava uz Bravo Band
   

  Pročitaj više
 • 12. lipnja 2024.

  Jazz & Wine Festival, Stari Grad, 16.-18.7. 2024.

  Ovogodišnje izdanje Jazz&Wine Festivala u Starom Gradu ponovo će nas razveseliti i rasplesati od 16. do 18. srpnja. U toplim ljetnim večerima, uz vrhunsku ponudu hrvatskih vinara, uživat ćemo u virtuoznim glazbenim performansima odabranih internacionalnih jazz umjetnika.


  16.07. Detour
  Detour je danas već legendaran hrvatski electro-acoustic pop glazbeni sastav nastao sada već daleke 2006. godine iz grupe Yammat. Detour zvuk obuhvaća glazbene žanrove electro i baroque popa te rocka s utjecajima funk-a i jazz-a. Ovaj višestruko nagrađivani band ove godine slavi svoju punoljetnost. Poslušajte zašto su zaslužili 13 Porina sa svojih 6 studijskih albuma.


  17.07. Erik Marenče Hammond Experience
  Erik Marenče, sjajan slovenski klavijaturist sa bogatom internacionalnom karijerom, diplomirao je na Konzervatoriju u Rotterdamu 2004. U svojoj bogatoj karijeri svirao je s nizom slavnih glazbenika među kojima su Owen Heart, Adonis Rose, Adam Nusbaum, Rony Kruger, Andy Middletone, Miles Griffith...

  Pročitaj više
 • 10. lipnja 2024.

  Obavijest o provedbi dezinsekcije Grada Staroga Grada sa prigradskim naseljima za 11.06. (utorak)

  Ekocijan d.d.d. obavljat će u utorak, 11. lipnja u vremenu od 23:00 do 03,00 sati obveznu (preventivnu) ULV dezinsekciju (komarci) na području Grada Staroga Grada s prigradskim naseljima Vrbanj, Dol, Rudina, Basina, Mudri Dolac i Selca.
   
  Obavijest je dosptupna u nastavku teksta. 

  Pročitaj više
 • 6. lipnja 2024.

  Dani suhozida na Hvaru 2024.

  Na poziv organizatora, bratske nam udruge Pjover iz Velog Grablja na otok levande, trima, gomila i Grandeta stigli smo (u sastavu: Goran Ovanin, Filip Šrajer, Ana Uremović, Fran Polan, Vili Violić, Lea Pavković (i Anton Davidović) i Jelena Kulušić) kako bi se pridružili jedinstvenoj proslavi hvarske suhozidne baštine pod nazivom „Dani suhozida na Hvaru 2024.“. Ova manifestacija održavala se od 13. do 17. ožujka 2024. pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, u suradnji s udrugom 4 grada Dragodid, Planinarskim društvom Hvar i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Hvar, uz potporu Grada Hvara, Turističke zajednice grada Hvara i Javne ustanove u kulturi HVAR 1612. Povod čitavog događanja su i dvije okrugle obljetnice – 110. rođendan vapnenice na Roskarsnici te 80. rođendan zračnog snimka Veloga Grablja, a svaka od njih je prigodno proslavljena u odgovarajućem okruženju.......
  Nastavak
   
  Izvor: https://www.dragodid.org/dani-suhozida-na-hvaru-2024/
   
   
   

  Pročitaj više