Accessibility

Novosti

 • 29. studenoga 2021.

  "VRIME OD BOŽIĆA U STOREMU GRODU" - PROGRAM BLAGDANSKIH DOGAĐANJA

  "VRIME OD BOŽIĆA U STOREMU GRODU" - PROGRAM BLAGDANSKIH DOGAĐANJA

  Pročitaj više
 • 24. studenoga 2021.

  Drugi Javni poziv za financiranje obnove zapuštenih poljoprivrednih površina na području Starogradskog polja

  Javna ustanova Agencija za upravljanje Starogradskim poljem raspisuje Javni poziv za financiranje obnove zapuštenih poljoprivrednih površina na području Starogradskog polja. Izvor sredstava: 30.000,00 kn osiguralo je Ministarstvo kulture i medija RH,  15.000,00  kn osigurao je Grad Stari Grad i 15.000,00 kn osigurala je Općina Jelsa). 
  Iznos predviđen za financiranje u drugom javnom pozivu je 60 000 kn (šezdeset tisuća kuna) umanjeno za iznos koji je odobren tijekom prvog javnog poziva. Zahtjevi za financiranje se odobravaju do ukupnog iznosa koji je predviđen ovim projektom.
   
   
  Što se financira, u kojem iznosu i rokovi:
  - financiranje se odnosi na obnovu zapuštenih poljoprivrednih površina (sječa visokog i niskog raslinja, obrada zemljišta)
  - predmet financiranja mogu biti poljoprivredne površine unutar područja obuhvata zaštićenog Kulturnog krajolika Starogradsko polje, odnosno unutar središnje zone zaštite Starogradskog polja upisane u Popis svjetske baštine UNESCO-a
  - iz javnog...

  Pročitaj više
 • 22. studenoga 2021.

  Obavijest o donošenju Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Helios – dijela naselja Staroga Grada

  GRAD STARI GRAD
  Jedinstveni upravni odjel
   
  KLASA: 350-01/21-01/32
  URBROJ: 2128/03-21-6                                                                     
  Stari Grad, 21. studenoga 2021. godine
   
  Na temelju odredbe članka 88. stavka 1. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine broj 153/13, 65/17, 39/19 i 98/19) Jedinstveni upravni odjel Grada Staroga Grada o b j a v lj u j e
   
  O B A V I J E S T
  o donošenju Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Helios –
  dijela naselja Staroga Grada
   
   
  Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Helios – dijela naselja Staroga Grada donesena je na 4. sjednici Gradskog vijeća Grada Staroga Grada dana 17. studenoga 2021. godine, biti će objavljena u „Službenom glasniku Grada Staroga Grada“ broj 11/21, a stupa na snagu dana 25. studenog 2021. godine.
   
  Tekst Odluke objavljen je na internet stranici Grada Staroga Grada, na linku https://stari-grad.hr, podlinku Prostorni plan – Urbanistički planovi u izradi.
   
  Odluka će biti objavljena u...

  Pročitaj više
 • 22. studenoga 2021.

  Dežurstvo ljekarničke usluge otočnom stanovništvu

  Da bi se povećala dostupnost ljekarničke usluge otočkom stanovništvu, Ljekarna SDŽ  ljekarničke jedinice Stari Grad i Hvar, uvode dežurstva nedjeljom i blagdanom prema rasporedu u prilogu.
   
   
   

  Pročitaj više
 • 22. studenoga 2021.

  PROBLEM NA HVARU: Lavanda masovno propada, stručnjaci istražuju moguće uzroke, evo što preporučuju

  Ta omiljena mirisna i ljekovita biljka, čiji životni vijek traje i do 30 godina i koja je nekada bila glavni izvor prihoda mnogim otočnim obiteljima, a i danas je važna za lokalno gospodarstvo, počela je propadati. I to masovno. Taj problem sve više zabrinjava uzgajivače lavande i stručnjake koji traže rješenje kako spasiti lavandu. Propadanje lavande koristi se kao naziv za djelomično ili potpuno sušenje biljaka različite starosti, od mladih sadnica u rasadniku do starih biljaka u nasadima.
  - Događa se to zadnjih deset godina, ali sad je sve izraženije. Ljudi su mislili da je do zemlje, ali pokazalo se da propada na svakom terenu bez obzira kakva je kvaliteta zemlje. Počme se sušiti i za godinu i manje cijela je suha. Znam čovjeka koji je u dvije godine od 1000 komada ostao na svega 80, i kod mene sve propada, prepolovio se broj sadnica – kazuje nam Igor Deanović iz OPG-a Deanović u Jelsi. Dodaje kako su na terenu bili stručnjaci Centra za zaštitu bilja Hrvatske agencije za...

  Pročitaj više
 • 16. studenoga 2021.

  17.11. - Dan sjećanja na Vukovar - poziv građanima

  Pozivamo građane da nam se pridruže u obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar i odavanju pijeteta svim žrtvama Domovinskog rata, u srijedu 17. studenog u 19:00 h paljenjem svijeća ispred Turističkog ureda TZ-a Stari Grad.

  Misa zadušnica održat će se dana, 18. studenoga (četvrtak) 2021. godine u 18:00 h u župnoj crkvi sv. Stjepana,

  Pročitaj više