Accessibility

Novosti

 • 27. rujna 2021.

  1.10. - "Mali noćni razgovori ljevice i desnice"

  U petak, 1. listopada 2021. godine održat će se predstava  "Mali noćni razgovori ljevice i desnice", u kazališnoj dvorani u Starome Gradu u 20 h. Igraju: Tomislav Martić, Vinko Kraljević, Petra Tunjić i Lucija Dujmović.
  Predstavu je režirao gospodin Želimir Mesarić, a dramaturgiju predstave potpisuje Mira Muhoberac. 

  Pročitaj više
 • 24. rujna 2021.

  27.09. - Obilježavanje Dana policije i blagdana Sv. Mihovila u Starome Gradu

  Uoči Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, nebeskog zaštitnika policajaca,  na Rivi u Starome Gradu ispred zgrade Gradske uprave, održat će se prigodni paviljon i prezentacija policijske opreme, vozila i plovila u ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine u 11:00 sati. 
   
  Organizator: MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

  Pročitaj više
 • 22. rujna 2021.

  ODLUKA O POKRETANJU POSTUPKA IZRADE PROVEDBENOG PROGRAMA GRADA STAROGA GRADA ZA RAZDOBLJE 2021. – 2025. GODINE

  Gradonačelnik Staroga Grada donio je Odluku o pokretanju postupka izrade Provedbenog programa Grada Starog Grada za razdoblje 2021.-2025. godine.
  Ovom se Odlukom pokreće postupak izrade Provedbenog programa Grada Staroga Grada  za razdoblje 2021.-2025. godine. 
  Provedbeni program je kratkoročni akt strateškog planiranja kojim će se definirati posebni ciljevi za provedbu strateških ciljeva za daljnji razvoj Grada Staroga Grada  u skladu s definiranim ciljevima Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine. 
  Odluka je dostupna na linku Akti gradonačelnika. 

  Pročitaj više
 • 22. rujna 2021.

  POMOĆU JAPANSKE TEHNOLOGIJE DO ČIŠĆEG MORA

  U svrhu poboljšanja kvaliteta mora na području Grada Staroga Grada, Grad Stari Grad u suradnji s tvrtkom Komunalno Stari Grad d.o.o., te udrugom „Moj Škoj” započeo je s izradom kuglica obogaćenih mikroorganizmima, koji nakon bacanja u more fermentiraju, te razgrađuju morski mulj kao i ostale uzročnike neugodnih mirisa.

  Tretiranjem onečišćenog morskog dna s efektivnim mikroorganizmima je u potpunosti prirodan i bezopasan proces koji će u konačnici rezultirati čistijim morem, bez neugodnih mirisa, mulja i štetnih tvari. Efektivni mikroorganizmi fermentirani u bio kuglama sposobni su svojim prirodnim biokemijskim procesima sve štetne tvari pretvoriti u zdrave i korisne, onako kako to priroda radi milijunima godina. Aerobne, anaerobne, fotosintetičke, mliječne i druge bakterije, kvasci, gljivice i drugi mikroorganizmi u em tehnologiji uzajamnim djelovanjem provode prirodne procese i dovode područje tretiranja u prirodnu ravnotežu, pretvarajući naš otpad, koji njima služi kao hrana u...

  Pročitaj više
 • 21. rujna 2021.

  23.9. - "RIBANJE I RIBARSKO PRIGOVARANJE" NA MALIM EKRANIMA!

  HTV - započinje svoju jesensku programsku shemu emitiranjem povijesne drame "Ribanje i ribarsko prigovaranje" - filmske prilagodbe renesansnoga spjeva, klasika hrvatske književnosti Starograđanina Petra Hektorovića (1487. – 1572.).
  Redatelj: Milan Trenc; glume: Rade Šerbedžija, Leon Lučev, Bojan Brajčić...
  Film će se prikazati na HRT 2,  u četvrtak, 23. rujna u 21.00 sat. 

  Pročitaj više
 • 17. rujna 2021.

  18.09. - 3. Fešta od folklora

  U subotu, 18. rujna 2021. u Starome Gradu održat će se 3. Fešta od folklora - promenadni koncert na Rivi s početkom u 20:00 h.
  Sudjeluju:
  FD Šaltin, Hvar
  KUD Jelsa - Jelsa
  FD Starogrojčica Stari Grad 

  Pročitaj više