Accessibility

Novosti

 • 30. siječnja 2023.

  04.02. - Komedija "Netko mi mak'o sako"

  "PICCOLO teatar" 2023. godinu započinje izvedbom izvrsne komedije "Netko mi mak'o sako" u subotu, 04.veljače u 19,30 sati, u Kazališnoj dvorani u Starom Gradu na Hvaru.

  Nakon vrlo uspješnih nastupa na komornoj sceni Hrvatskog doma - "Čitovnice" u Starom Gradu, te gostujućih izvedbi u Jelsi i Bitoli (Makedonija), ovo je osma izvedba koja će se po prvi puta izvesti na velikoj sceni Kazališta u Starom Gradu.

  U predstavi glume:
  Tomislav Alaupović
  Mate Ojdanić
  Dražen Sarjanovic
  Režija : Michal Babiak
  Cijena ulaznice:  10 eura 

  Pročitaj više
 • 26. siječnja 2023.

  Đurđica Plančić (1956. - 2023.)

  S tugom smo primili vijest o odlasku uvažene sugrađanke, naše prve gradonačelnice, Đurđice Plančić.
  Đurđica Plančić rođena je 13. prosinca 1956. godine u Dubrovniku. Osnovnu i srednju školu završila u Hvaru. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu 1980. godine. Od 1981. do 1988. godine radila je u Općini Hvar, najprije kao referentica, a zatim kao direktorica Općinskog Zavoda za planiranje. Od 1988. godine zaposlena je u "Hotelima Helios" (danas "Helios Faros" d.d.). Na prvim neposrednim izborima izabrana je za gradonačelnicu Grada Starog Grada. Od 2011.-2015. obnašala je dužnost zastupnice u Hrvatskom saboru. Bila je dugogodišnja članica Socijaldemokratske partije Hrvatske.
  Ozbiljna, ali empatična i socijalno osjetljiva, argumentirana, odlučna, ali i blaga, Đurđa je hrabrošću pomicala granice na svim poljima, izazivajući poštovanje kod svih koji su je poznavali i s njom surađivali. Javni posao obavljala je s integritetom, profesionalno, ali s ljubavlju prema svom gradu i...

  Pročitaj više
 • 25. siječnja 2023.

  Podržite Stari Grad kao najbolju europsku filmsku lokaciju

  Stari Grad među pet finalista za najbolju filmsku lokaciju - uz one za filmove Trokut tuge i Spencer te seriju Peaky Blinders!  Pozivamo vas da glasate do 31. siječnja! 
   
  Stari Grad se prema izboru Europske mreže filmskih komisija (EUFCN) našao tako u društvu švicarskih otoka Brissago (film Dawn Chorus), grčke plaže Chiliadou (film Trokut tuge), škotskog grada Portsoya (šesta sezona serije Peaky Blinders) te njemačkog Schlosshotel Kronberg (film Spencer).
   
  O pobjedniku i nositelju ove vrijedne titule odlučuje se javnim glasanjem koje traje do 31. siječnja. Pozivamo sve čitatelje da svojim glasom u finalu podrže Stari Grad kao najbolju europsku filmsku lokaciju - glasati možete OVDJE! 
   

  Pročitaj više
 • 25. siječnja 2023.

  11. veljače - 8. Manifestacija maslinara i uljara DANI MASLINOVA ULJA OTOKA HVARA

  Udruga maslinara otoka Hvara "Sv. Špirijun" poziva sve maslinare, uljare i zaljubljenike u maslinovo ulje da se pridruže 8. Manifestaciji maslinara i uljara DANI MASLINOVA ULJA OTOKA HVARA koja će se održati, 11. veljače 2023. godine u Jelsi - hotel Hvar.
  Program saznajte u nastavku. 

  Pročitaj više
 • 16. siječnja 2023.

  Javni natječaji za financiranje projekata udruga sa područja Grada Staroga Grada za 2023. godine

  Temeljem članka 6. i 10. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine 26/15.), te članka 46. stavka 3. podstavka 21. Statuta Grada Staroga Grada („Službeni glasnik Grada Staroga Grada“ , broj:   12/09, 3/10, 4/13 , 5/13, 6/18 i 2/20), Gradonačelnik Grada Staroga Grad objavljuje slijedeće Javne natječaje za financiranje projekata udruga u kulturi, šprtu, socijalnoj skrbi, ostalih udruga civilnog društva i u zdravstvu. 
  1. Javni natječaj za financiranje projekata udruga u kulturi sa područja Grada Staroga Grada za 2023. godinu
  2. Javni natječaj za financiranje projekata udruga u športu sa područja Grada Staroga Grada za 2023. godinu
  3. Javni natječaj za financiranje javnih potreba iz područja socijalne skrbi za 2023. godinu
  4. Javni natječaj za financiranje projekata ostalih udruga civilnog društva sa područja Grada Staroga Grada za 2023. godinu 
  5. Javni natječaj za financiranje...

  Pročitaj više
 • 12. siječnja 2023.

  BESPLATAN RAZGLED GRADA HVARA U NEDJELJU U 12 SATI

  Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja, u sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ kojeg od 2017. godine organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske, Udruga vodiča otoka Hvara svojim sugrađanima poklanja razgled Hvara, Staroga Grada i Jelse.

   Stari Grad: polazak ispred ureda TZ-a.
  Svi ste dobrodošli! 

  Pročitaj više