Accessibility

Vedran Deletis (1946. – 2023.)

12. rujna 2023.

S velikom tugom primili smo vijest o odlasku uvaženog člana naše zajednice, prof.dr.sc. Vedrana Deletisa. Izniman životni i profesionalni put prekinut je u njegovom Starom Gradu, kojem je nesebično i do kraja bio posvećen, uvijek spreman pomoći svakom našem građaninu. U njihovo ime, i u ime Grada Starog Grada, gdje je obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika, obitelji Deletis i svima koji su ga poznavali, poštovali i voljeli, izražavamo duboku i iskrenu sućut i trajnu zahvalnost.

Vedran Deletis rođen je u Tuzli, podrijetlom od hrvatske obitelji iz Starog Grada. Bio je istaknuti hrvatski neurofizičar s priznatom međunarodnom profesionalnom i znanstvenom karijerom. Po povratku u Hrvatsku svaki svoj slobodni trenutak provodi u voljenom Starom Gradu u kojem se aktivira politički te predano i odgovorno obnaša funkciju zamjenika gradonačelnika.  Bio je veliki ljubitelj korizmenih napjeva i štovatelj procesije "Za križen", a s muzikologom Nenadom Bachom promicao je diljem svijeta korizmeno pjevanje i pjevače s otoka Hvara.

Svemu što je radio, pristupao je s blagošću, stručno, predano i s ljubavlju. Nedostajat će neizmjerno svom Starom Gradu i svim njegovim građanima, koji će ga pamtiti s trajnom zahvalnošću i naklonošću.