Accessibility

Stari Grad, 02.04. (subota) - predstava „Iza vrata“

28. ožujka 2022.

U sklopu provedbe Nacionalnog projekta „Lily“, Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Županije splitsko-dalmatinske, dana 02. travnja 2022. godine (subota), u 20,00 sati, u Amaterskom kazalištu „Petar Hektorović“ Stari Grad prikazuje predstavu naziva „Iza vrata“, u organizaciji i izvedbi Glazbeno-scenske udruge „Kaštelansko kazalište“. Predstava je već prikazana u nekoliko gradova Županije splitsko-dalmatinske i ulaz je besplatan za sve građane.

Radi se o predstavi u vremenskom trajanju od 40-ak minuta, koja je u stvari drama koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Glavna protagonistkinja je djevojka, mlada policajka koja se prisjeća kako je to bilo odrastati u obitelji s ocem zlostavljačem i koja upravo zbog toga odluči biti policajka, kako bi u toj službi pomagala svima koji trpe bilo koji oblik nasilja.

U predstavi se nižu scene koje zorno, na umjetnički dojmljiv način prikazuju muškarca, uspješnog poduzetnika koji zbog svojih pretrpljenih trauma iz djetinjstva, svoje frustracije iskaljuje upravo prema onima koji su najranjiviji, onima koji bi mu trebali biti najvažniji, a koje bi on kao suprug i otac trebao štititi, prema svojoj nježnoj i krhkoj supruzi i maloljetnoj kćeri.

 Predstava je drama koja u gledateljima izaziva takve emocije, da kad iziđu iz kazališta preispituju sami sebe ili su još čvršći u uvjerenju da u sprečavanju nasilja u obitelji i nad ženama trebamo sudjelovati svi, dakle ne samo državna i javna tijela te organizacije civilnog društva, nego i svi građani koji bi trebali sva svoja saznanja o konkretnim slučajevima prijavljivati policiji ili drugim odgovornim državnim tijelima.

Predstava „Iza vrata“ naišla je na dobar prijem kod građana koji su je do sada pogledali, ali isto tako je dobila i dobre kritike iz krugova kazališne umjetnosti.