Accessibility

S RADOM POČEO NOVI SAZIV GRADSKOG VIJEĆA - SURADNJA ZA DOBROBIT SVIH GRAĐANA

1. srpnja 2021.


Nakon konstituiranja Gradskog vijeća Grada Staroga Grada, građane će u naredne četiri godine zastupati 13 vijećnica i vijećnika: Petra Bogdanić, Teo Bratanić, Ivica Moškatelo, Fani Plančić, Stjepko Račić, Žaneta Roić i Nikša Šurjak (Nezavisna lista „Ormoj se“), Pero Fredotović, Jure Moškatelo, Marija Novak, Tarita Radonić i Davor Sanseović (HDZ), Nelija Lučić Lavčević (SDP).

Za predsjednika Vijeća većinom glasova izabran je Teo Bratanić (nl), a za potpredsjednicu Nelija Lučić Lavčević (sdp). Vijećnički mandat Antonia Škarpe miruje po sili zakona jer je nespojiv s gradonačelničkom dužnosti na koju je izabran, a zamjenjuje ga Fani Plančić. Mandati Luke Roića, Vinka Maroevića i Prospera Vlahovića (HDZ) miruju na osobni zahtjev, a zamjenjuju ih Novak, Radonić i Sanseović. Ista je situacija s mandatom Perislava Petrića (SDP) kojeg je zamijenila Lučić Lavčević.

Gradonačelnik i vijećnici položili su prisege, a u svom obraćanju gradonačelnik Škarpa je istaknuo otvorenost i spremnost na dijalog sa svim vijećnicima oko konstruktivnih prijedloga pa i kritika, te uvjerenje da će suradnja biti uspješna na dobrobit svih građana.