Accessibility

"POGLED U PLAVO" DOLAZI U STARI GRAD POVODOM FESTIVALA "DANI U VALI" - PRIJAVITE SE ZA BESPLATNA PROBNA RONJENJA!

21. rujna 2022.

Povodom „Dana u Vali“ i međunarodnog festivala tradicijskih brodova, mora i mornara, a u okviru projekta „Pomorsko je dobro“ Splitsko-dalmatinske županije Pogled u plavo dolazi na otok Hvar u Stari Grad.

Za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Stari Grad, Turistička zajednica grada Staroga Grada, TZ Splitsko-dalmatinske županije, uz podršku Splitsko-dalmatinske županije i u suradnji s Plavom promocijom omogućit će posjetiteljima „Dana u Vali“ besplatna probna ronjenja.

Pogled u plavo održava se u okviru projekta „Pomorsko je dobro“ Splitsko-dalmatinske županije s ciljem promocije ronilačkih aktivnosti, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Tijekom održavanja Festivala, starogradska uvala pretvara se u slikovitu pozornicu ispunjenu tradicijskim brodovima, a posjetitelji „Dana u Vali“ osim uživanja u gastro delicijama, koncertima, izložbama i radionicama imat će mogućnost potpuno besplatno okušati se u ronjenju uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

👉Za sve zainteresirane građane i posjetitelje Pogleda u plavo u Starom Gradu bit će organizirana besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja 23. rujna 2022. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 24. rujna 2022. god. u periodu od 10:00h do 18:00h na Trgu Tvrdalj u Starom Gradu.

Zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Besplatna probna ronjenja u pratnji instruktora ronjenja u sklopu Pogleda u plavo namijenjena su za sve uzraste i djecu već od 5 godina starosti, a za sigurnost ronioca početnika brinut će se ronioci RK HRVI Nemo-Adriatic.

👉Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su putem linka: https://www.pogleduplavo.com/.../stari-grad-hvar-23-i-2409

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta dok su medijski pokrovitelji projekta narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Posjetite Dane u Vali u budite dio Pogleda u plavo!