Accessibility

OSIGURANA SREDSTVA ZA UREĐENJE DVORIŠTA DV SARDELICE!

22. veljače 2021.

Uspješnom prijavom projekta ukupne vrijednosti 456.187,50 kuna, uređenje vrtićkog dvorišta dobilo je 'zeleno svjetlo' i potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 250.000,00 kuna.

Ovim su osigurana sredstva za realizaciju projekta kojim će se sanirati i rekonstruirati potporni i ogradni zid vrtićkog dvorišta i time otkloniti svaka opasnost po djecu kojima je ovo omiljeno mjesto za igru i druženje. Naime, u dvorištu, uz južni ogradni zid nalazi se staro stablo košćele (beprima) čije su korijenje i deblo prouzročili pukotine po cijeloj visini ogradnog zida kojeg je potrebno hitno sanirati, kao i cijeli potez južnog zida dvorišta.

Na zapadnom ogradnom zidu dvorišta vrtića projektom je također planirano izmještanje ulaznih vrata u dvorište prema sjeveru kako bismo sam ulaz prilagodili osobama sa invaliditetom i maloj djeci koju roditelji dovode u kolicima.

Planira se postaviti i drvena ograda koja će dijeliti ulazni dio od prostora za igru te anti-stres podloga za veću sigurnost djece. Dio na kojem se nalaze postojeća vrata zazidat će se kamenom.

Uz ovaj projekt također je prijavljeno uređenje i opremanje prostora za pripremu obroka, a realizacijom ćemo u potpunosti završiti s radovima na zgradi vrtića te osigurati kvalitetu i dostupnost socijalne infrastrukture za sve korisnike, prvenstveno djecu te osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Inače, u zgradi dječjeg vrtića Sardelice u prethodne tri godine uloženo je preko 2.000.000,00 kn, a do sada su realizirani projekti sanacije krova i adaptacije 2. kata zgrade kao i projekt ugradnje lifta, te uređenja prostorija u prizemlju.