Accessibility

“MARATON DOBROTE 2023.”: SPORTSKA ŠTAFETA ZA “PERLE” UJEDINIT ĆE HVARANE!

31. kolovoza 2023.

“MARATON DOBROTE 2023.”: SPORTSKA ŠTAFETA ZA “PERLE” UJEDINIT ĆE HVARANE! 🧡

Počinje odbrojavanje do ovogodišnjeg izdanja našeg Maratona dobrote! U subotu, 2. 9. sportsko srce otoka Hvara pokrenut će lavinu dobrote, a naš maraton postat će štafetna utrka humanosti u kojoj svi pobjeđuju!

Cilj je poznat, pomoći našoj djeci osigurati dostatna sredstva za godišnje terapije na otoku. Naša, otočka djeca s poteškoćama u razvoju i mladi s invaliditetom trebalu logopedske, defektološke, psihološke, fizikalne, radne, NFB terapije. Trebaju im i sportske i radno okupacijske aktivnosti. Sve te terapije i aktivnostim koje im želimo i dalje omogućiti na otoku, njima i njihovim obiteljima znače bolji, lakši i ispunjeniji život, donosi im radost.

🔸Cilj koji dostižemo, odnosno iznos koji je potreban za financiranje svih terapija za 2024. godinu je 40.000,00 EUR. Vaše donacije primamo već sada, a svaki, i najmanji doprinos, korak je bliže cilju koji ćemo, sigurno smo, zajedno doseći. 🫶

Hvala vam što ćete i ove godine biti s nama i uz nas. Samo zajedno možemo do cilja!💪

U Maratonu dobrote ove godine prenosimo štafetu humanosti. Na taj način želimo sportski ujediniti naš otok i otočane, prenoseći dobru energiju, timski duh i poruku zajedništva. Startom iz Bola, povezat ćemo se sa susjednim otokom i pokazati da su naši problemi isti, ali i naša otočka snaga kojom pomičemo granice. U svemu tome pomoći će naši sportaši bez kojih naša akcija ne bi bila moguća i kojima smo beskrajno zahvalni.

🔶PROGRAM ŠTAFETNOG “MARATONA DOBROTE”:

👉Subota, 2.9.

Plivačka štafetna dionica 🏊

Naš proslavljeni plivački maratonac Toni Pavičić Donkić s prijateljima plivačkom dionicom iz Bola na Braču do Jelse na Hvaru povezat će dva susjedna škoja, koja su svojim humanitarnim akcijama primjer kako male stvari i dobri ljudi pokreću velike promjene.

Start (Bol) - 10h

Cilj (Jelsa) - 13h

Biciklistička štafetna dionica 🚵‍♀️

U 13h u Jelsi štafetu dobrote preuzimaju biciklisti koji će na kotačima proći dionicu Pitve-Vrisnik-Svirče-Vrboska-Vrbanj-Dol-Selca-Brusije-Hvar

Cilj (Hvar) – 16:30h

Trkačka štafetna dionica 🏃‍♂️

Oko 16:30h štafetu na rivi u Hvaru preuzimaju Aleksandar Balažinec i prijatelji koji kreću u trkačku dionicu starom cestom preko Brusja. Napoleonskom cestom dolaze do uvale Maslinica i ulaze na cilj u Starom Gradu, na trgu Tvrdalj.

Cilj: Stari Grad – oko 19:30h

🖐Bit će suvenira, druženja, zabave i svega što krasi ovu našu lijepu sportsko-humanitarnu priču. Pratite našu stranicu za sve informacije i pridružite nam se i u sportskom dijelu akcije. Činite dobro i sebi i drugima!

**Donacije se mogu uplatiti već sada skeniranjem barkoda ili na namjenski račun otvoren za ovu humanitarnu akciju.

HVALA VAM U IME PERLI, SVIH SURADNIKA, TERAPEUTA I RODITELJA! 🫶

Primatelj: GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA HVAR

IBAN: HR 3224070001500020184

BIC: OTPVHR2X

Opis plaćanja: DONACIJA ZA PERLE

Model: HR 00 - Poziv na broj :12082023

izvor