Accessibility

KREĆE NAŠ MARATON DOBROTE - PODRŽI NAŠE SPORTAŠE I DAJ 5 ZA PERLE!

25. kolovoza 2021.

Toni Pavičić Donkić, Janez Maroević i Josip Jakelić sportaši su velikog sportskog, ali i ljudskog srca. Upravo njih trojica početkom će rujna pokrenuti pravi sportski val dobrote u velikoj sportsko-humanitarnoj akciji za naše Perle!

Tako će 3. rujna Toni Pavičić Donkić, svima znani Briškula, legendarni plivački maratonac u 8.00 sati uskočiti u more podno starogradske rive, te otplivati svoju plivačku dionicu do Jelse, gdje se očekuje oko 16.00 sati.

Dan kasnije Josip Jakelić, Jaki sjesti će na biciklu i odvoziti rutu od Jelse do Hvara, zatim opet preko cijelog otoka do Sućurja, pa natrag do Hvara, čime će on i pratnja preći više od 200 kilometara!

5. rujna palicu preuzima naš proslavljeni atletski maratonac Janez Maroević koji u 7h iz Hvara kreće u obračun s kilometrima, trčeći preko Brusja, Vidikovca, Selaca, kroz Vrbanj, Jelsu, Vrbosku, kroz naš Ager, sve do velikog finiša u Starom Gradu na Tvrdalju.

U Starome Gradu, Hvaru i Jelsi biti će postavljeni štandovi na kojima će se u humanitarne svrhe moći pomoći Perlama kupnjom majice i torbe sa logom humanitarnog maratona, te umjetničkih djela od keramike koje je izradio umjetnik Frane Abramović iz Vrbanja.

Naš hrabar ali, vjerujemo, dostižan cilj je sakupiti 220.000,00 kuna. To je, naime, iznos potreban za održavanje terapija za naše Perle kroz jednu godinu.

Akcija će trajati do 15.10., a hoćemo li uspjeti u našem cilju ovisi o svim dobrim ljudima koji će nam se priključiti u našem otočkom Maratonu dobrote koji će uz Janeza, Tonija i Josipa sigurno motivirati i brojne druge hvarske sportaše da se pridruže i daju potporu akciji.

Detaljan program donosimo sukladno epidemiološkoj situaciji, a vjerujemo kako ćemo se svi skupa ugodno družiti i učiniti dobro za našu djecu koja vam se svima unaprijed zahvaljuju. ❤

Donacije za Maraton dobrote - Daj 5 za Perle! sa zahvalnošću primamo na:

PRIMATELJ:HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA HVAR

IBAN: HR6024070001500014830 OTP banka

OPIS PLAĆANJA: DONACIJA ZA PERLE - MARATON DOBROTE

MODEL: HR 00

POZIV NA BROJ:030905

Hvala gradovima Stari Grad, Jelsa, Hvar, Sućuraj, Turističkim zajednicama, Toniju, Janezu, Josipu i svim volonterima, sportašima, pojedincima i tvrtkama koje su podržale i koji će podržati našu akciju velikog 


Foto: Vilma Matulic