Accessibility

[IZLOŽBA] Pjesničko-grafička mapa “Hommage Tonku Maroeviću”

20. srpnja 2021.

Dragi kolege, suradnici i prijatelji Muzeja Staroga Grada,    

zadovoljstvo nam je pozvati vas na predstavljanje donacije Muzeju Staroga Grada,

pjesničko-grafičke mape Hommage Tonku Maroeviću
u utorak 20. srpnja 2021. u 21h u Muzeju Staroga Grada

Mapa je objavljena 25. rujna 2020. godine u ediciji Vid koju je osnovao, uređuje i grafički oblikuje Božo Biškupić. Ovo bibliofilsko izdanje Zbirke Biškupić tiskano je u ograničenom izdanju od 57 primjeraka. Osim stihova akademika Luka Paljetka uobličenih u Sonetni vijenac, a u kojima se očitava cjelokupni život akademika Tonka Maroevića, mapu čine i grafički listovi trideset i troje hrvatskih likovnih umjetnika koji su kroz različite grafičke tehnike ispričali svoj doživljaj Tonka Maroevića.

Izložba grafičkih listova moći će se pogledati do 31. srpnja 2021.


U programu predstavljanja mape sudjelovat će njezin nakladnik Božo Biškupić i autor sonetnog vijenca, akademik Luko Paljetak. Grafičko oblikovanje deplijana i plakata rad je splitskog umjetnika Viktora Popovića, s kojim Muzej Staroga Grada surađuje dugi niz godina. Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Staroga Grada i Turističke zajednice Staroga Grada .

Pozivnica se nalazi u privitku, a više informacija o izložbi pogledajte na https://msg.hr/2021/07/13/izlozba-hommage-tonku-maroevicu/ ili na https://www.facebook.com/events/1753489201505487/.

Veselimo se vašem dolasku!