Accessibility

GRAD STARI GRAD I KOMUNALNO STARI GRAD: STROGO SE ZABRANJUJE ODLAGANJE OTPADA IZVAN I PORED SPREMNIKA I NA JAVNIM POVRŠINAMA🚯‼️

26. svibnja 2021.


🟥Komunalno Stari Grad podsjeća građane i posjetitetelje na STROGU ZABRANU odlaganja otpada izvan za to predviđenih mjesta.

🟥Također, apelira se na građane i posjetitelje da NE odlažu krupni otpad na novoformiranim zelenim otocima već isključivo reciklabilni otpad namijenjen za određeni spremnik.

📞Za odvoz krupnog ili glomaznog javite se Komunalnom na: 021 765-299

Formiranjem novih zelenih otoka sa spremnicima za papir, plastičnu, staklenu i metalnu ambalažu više nije moguće odlagati glomazni otpad na javno-prometnim površinama i to:

🟥EE (električni ili elektronički) otpad (veliki i mali kućanski uređaji, telekomunikacijska i IT oprema, el. alati, rasvjetna oprema... i sl.)· Glomazni ili krupni otpad (namještaj, podne obloge, kupaonska oprema, vrtna oprema, tende, vrata, okviri prozora, sprave za vježbanje, radijatori, kante, invalidska kolica, daska za peglanje... i sl.)·Opasni ili zapaljivi otpad (lijekovi, ostaci sredstava za zaštitu bilja, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, ostaci lužina, kiselina, boja, lakova, otapala, sredstva za skidanje hrđe, boje ili laka, sredstva za zaštitu drva, uljni filtri, termometri sa živom, antifriz, boce pod tlakom, ljepila, foto-kemikalije i drugo.·Baterije/ akumulatori· Motorna i jestiva ulja.

👉Navedeni otpad predaje se besplatno na lokaciji bivšeg deponija Dolci (Privremeno skladište reciklabilnog otpada),isključivo službenoj osobi i to tijekom radnog vremena (pon-pet: 08:00-14:00; sub: 08:00-12:00)ili će ga Komunalno Stari Grad d.o.o. BESPLATNO preuzeti na vašoj adresi, jednom godišnje.

👉Na području Grada Staroga Grada reciklabilni otpad (papir, karton, plastika, metal i staklo) se može odvajati:
🟢na kućnome pragu po sistemu "od vrata do vrata"(samo za naselje Priko, prema rasporedu odvoza 👉https://komunalno-stari-grad.hr/servisne-informacije/odvoz-otpada)
🟢putem "zelenih otoka"
🟢putem privremenog skladišta otpada na deponiju "Dolci" .

📢Molimo korisnike da poštuju upute koje se nalaze na spremnicima za reciklabilni otpad. Više o dozvoljenom otpadu za pojedinu vrstu spremnika možete pronaći na⬇️

https://komunalno-stari-grad.hr/servisne-informacije/najcesca-pitanja