Accessibility

AKCIJA SAKUPLJANJA OTPADNIH VOZILA - UKLJUČITE SE!

6. travnja 2021.

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi projekt sakupljanja otpadnih vozila na otocima, nacionalnim parkovima i parkovima prirode u sklopu kojeg sudjeluje i Grad Stari Grad.

Pozivamo stoga vlasnike otpadnih vozila (neregistriranih, tehnički neispravnih i olupina) na svim javnim i privatnim površinama na području grada Starog Grada da se odazovu akciji koja će se provoditi od 6. - 9. 4. na cijelom otoku.

Za vrijeme akcije vlasnici otpadnih vozila imaju priliku besplatno ukloniti i zbrinuti svoja otpadna vozila, a ostvaruju i pravo na novčanu naknadu za cjelovito, odnosno necjelovito otpadno vozilo.

Sva neregistrirana i tehnički neispravna vozila kao i olupine koje se na dan akcije zateknu na javnim površinama, razvrstanim i nerazvrstanim cestama te uz pojas svih prometnica bit će uklonjena i predana ovlaštenim sakupljačima na daljnje zbrinjavanje, bez posebne obavijesti i upozorenja.

Ovom akcijom želimo ukloniti i zbrinuti otpadna vozila na komunalno prihvatljiv način, umjesto da trunu u prirodi i u dvorištima te time pridonijeti očuvanju okoliša.

Kontakt info: grad@stari-grad.hr, inbox facebook stranice ili osobno u Gradskoj upravi.

Foto: fzoeu.hr