Accessibility

22. - 25.9. - Festival brodova, mora i mornara "Dani u vali"-Stari Grad 2022

22. rujna 2022.

U razdoblju od 22. do 25. rujna 2022. godine u Starome Gradu održava se Festival brodova, mora i mornara "Dani u vali" - Stari Grad. 

Festival je nastao povodom obilježavanja 2400. obljetnice utemeljenja Staroga Grada kao znak sjećanja na taj milenijski jubilej osnovan je 2016. godine Festivala brodova, mora i mornara 'Dani u Vali' – Stari Grad

 Posebni uvaženi gost i partner ovogodišnjeg Festivala biti će Republika Slovenija koju će predstaviti udruge brodara, javne ustanove i muzeji.

Na Festivalu će sudjelovati oko 60 tradicijskih barki s područja cijelog hrvatskog Jadrana od Istre do Dubrovnika, a posebno mjesto u Festivalskom programu  zauzimaju i gradovi prijatelji Staroga Grada, Samobor i Rugvica. 

Pored posebno osmišljenog programa plovidbe revijskog i natjecateljskog karaktera tijekom ovog međunarodnog Festivala održati će se razne izložbe, predavanja i okrugli stolovi s temom hrvatske maritimne tradicije dok će se na legendarnom  trgu 'Tvrdalju' održavati kulturno-zabavni programi strogo primjereni ovoj vrsti događaja.

Program saznajte u nastavku.