Novosti

17.07. - Izložba RETROSPEKTIVA - 20 GODINA akademske umjetnice TATJANE POLITEO


17.07.2020

Dragi kolege, suradnici i prijatelji Muzeja Staroga Grada,

sa zadovoljstvom vas pozivamo na otvorenje izložbe

RETROSPEKTIVA - 20 GODINA
akademske umjetnice TATJANE POLITEO
u petak 17. srpnja 2020. u 21 sat u Muzeju Staroga Grada

Izložba će trajati do 10. kolovoza 2020.

 

Na izložbi će se moći razgledati ukupno 35 radova različitih formata i oblika izvedenih u kombiniranoj tehnici i različitim medijima (slikarstvo, staklo i drveni objekti). Akademska umjetnica Tatjana Politeo predstavit će se izborom radova nastalih u posljednjih 20 godina od prve samostalne izložbe održane 2000. godine u Galeriji Cekao u Zagrebu pa do recentnih radova nastalih ove godine.

 

Iz predgovora kataloga izložbe (Sonja Švec Španjol):
Kontinuiranim eksperimentiranjem i kombiniranjem najrazličitijih materijala poput akrila, kolaža, slikarskog morta, pastela, krede, spreja, olovke, tekstila i konca Tatjana Politeo prepoznatljivim slikarskim rukopisom gradi neobične kompozicije skladnog i specifičnog kolorita. Izričaj prati iskustvo snažnog gestualnog slikarstva, enformela, art-bruta, kao i uplivi pop arta i street arta objedinjeni britkim humorom, blagom ironijom i neizostavnom dječjom zaigranošću. Autorica život pretače u umjetnost varirajući teme od vrlo intimnih radova u ciklusu Veze gdje elemente iz osobnog života objedinjuje u osebujne kolažne zapise oblikujući intimnu posvetu voljenoj baki, pa sve do ciklusa Hello, Svemirski putnik, Majmun-zebra-lav, Sanjala sam neka daleka prostranstva i nekoliko ciklusa s motivom ameba u kojima, koristeći elemente popularne kulture, animiranog filma, stripa i dječje ilustracije, tumači svakodnevnu životnu problematiku i oblikuje estetski privlačan i radostan sadržaj koji ispod neopterećujuće površine nosi duboke i snažne životne poruke.

 

Kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol, dok su autori likovnog postava Tatjana Politeo i Aldo Čavić. Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Staroga Grada.

developed by Nove vibracije