Novosti

Odluka o općim i specifičnim mjerama zaštite koje obavezno provode pružatelji usluge taxi prijevoza


22.03.2020

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o općim i specifičnim mjerama zaštite koje obavezno provode pružatelji usluge taxi prijevoza.

Molimo sve pružatelje usluga taxi prijevoza na području Grada Staroga Grada da se pridržavaju navedenih mjera, između ostalog brinuti o provođenju osobne higijene vozača i automobila, održavati socijalnu udaljenost na način da klijent bude dijagonalno od vozača, na stražnjem sjedalu iza sjedala suvozača, koristiti rukavice i masku, osigurati ventilaciju automobila, osigurati potreban broj maramica, PVC rukavica i dezinfekcijskih sredstava, osigurati maramice za čišćenje POS aparata, obvezno raditi stanke od 15 minuta između vožnji, provjetravati vozilo.

Apeliramo na pružatelje taxi usluga koji ne mogu osigurati navedene mjere ili ih ne mogu osigurati na adekvatan način, da se suzdrže od pružanja usluga taxi prijevoza.

Posebno apeliramo na vozače koji će pružati usluge prijevoza klijenata iz trajektne luke na krajnja odredišta da se pridržavaju svih izrečenih mjera te upozore klijente na obvezu provođenja osobne zaštite putem maski i rukavica te da izbjegavaju svaki kontakt sa vozačima.

U slučaju sumnje o dolasku osoba koje nemaju prebivalište ili trajno boravište na području otoka Hvara molimo kontaktirajte nadležne članove Civilne zaštite Grada Staroga Grada ili djelatnike Policijske postaje Hvar. Članovi Civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera.

Vi ste prvi koji dolazite u kontakt sa putnicima kada dođu u Stari Grad i izrazito je važno da se pridržavate navedenih mjera radi zaštite Vas samih i svih koji borave na otoku.

 

Odluka je dostupna na linku "Obavijesti, oglasi i natječaji". 

developed by Nove vibracije