Novosti

Obavijest o novim mjerama vezano za sprječavanje širenja koronavirusa!


22.03.2020

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 21. ožujka 2020. godine donio je Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, Odluku o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta, Odluku o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu te Odluku o privremenoj obustavi javnog prometa.


Ovim putem vas obavještavamo da su sva igrališta i dječji parkovi na području Grada Staroga Grada zatvoreni te su angažirani pripadnici Civilne zaštite Grada radi kontrole i nadzora nad provođenjem mjera.


Strogo se ograničava zadržavanje na ulicama, trgovima, rivi, parkovima i na svim ostalim javnim površinama.


Zabranjuje se sav putnički i teretni prijevoz prema otoku Hvaru osim za hrvatske i strane državljane s prebivalištem odnosno trajnim boravištem na otoku Hvaru, djelatnike javnih zdravstvenih službi i djelatnike drugih javnih službi, djelatnike opskrbe trgovina za koje ne vrijedi zabrana obavljanja djelatnosti te djelatnike pravnih osoba nadležnih za interventne popravke na otocima.


Obustavlja se javni gradski prijevoz te se zatvaraju svi kolodvori. Prijevoznik na otoku Hvaru je obustavio promet autobusa na svim relacijama.


Sve mjere ostaju na snazi u trajanju od 30 dana.


Molimo da se svi pridržavaju navedenih mjera te apeliramo na građane da aktivno prate sve informacije vezano za sprečavanje širenja koronavirusa te da prate upute pripadnika Civilne zaštite Grada Staroga Grada.


Ovim putem molimo sve građane koji imaju informaciju o starijim i nemoćnim osobama koje nemaju rodbine, a potrebna im je pomoć u nabavci hrane i lijekova, da se jave nadležnom Hrvatskom crvenom križu na broj: 021/741-710 radi angažiranja volontera.

 

Odluke su dostupne na linku "Obavijesti, oglasi i natječaji". 

 

 

 

developed by Nove vibracije