Novosti

18.09. - Projekt INNOCULTOUR završna konferencija u Starom Gradu


17.09.2019

Javna Ustanova RERA S.D. kao partner projekta INNOCULTOUR organizira ZAVRŠNU KONFERENCIJU koja će se održati dana 18. rujna 2019. (srijeda), u 09 sati, u Hrvatskom domu (Čitovnici).


Relevantne informacije o tijeku projektu INNOCULTOUR prisutnima će predstaviti projektni partneri iz Italije i Hrvatske, koji su prisutni i na završnoj konferenciji projekta ali i predstavnici županijskih institucija, čelnici lokalne zajednice te stručnjaci s područja kulture i modernih tehnologija.


Završnoj konferenciji projekta koja će se održati 18. rujna, prethodit će serija radionica, javnih događanja i sastanaka, koji počinju u ponedjeljak 16.9.2019 s početkom u 11 sati organizacijom dvije radionice koje će se odvijati u prostoru Muzeja Staroga Grada. Prva je na temu “Prezentacija turističke ponude etno-eko sela otoka Hvara i razvijene muzejske ponude u svrhu promocije etno-eko sela i suhozida”, dok je druga interaktivnog tipa i posvećena je uključivanju etno-eko sela u turističku ponudu, kao i načinima njihove prezentacije turistima kroz moderne tehnologije. U utorak 17. rujna u eko-etno selu Humac na Hvaru, s početkom u 18 sati održat će se javno događanje uz predstavljanje raznih video sadržaja kreiranih u sklopu projekta. Na navedeno događanje, kao i na radionice pozvana je i dobrodošla sva zainteresirana javnost. Ovakve aktivnosti i projekti svakako doprinose boljoj iskorištenosti muzejskih kapaciteta i potencijala kulturnih i prirodnih znamenitosti kao pokretača lokalnog ekonomskog razvoja. Sinergija muzeja i kreativnih industrija, zasigurno će u konačnici dovesti do povećanog broja posjeta ciljanim prirodnim i kulturnim znamenitostima, a posebice etno-eko selima kojima Hvar obiluje. Sve navedeno smanjuje utjecaj sezonalnosti, doprinosi produljenju turističke sezone i diversifikaciji turističke ponude. Završnoj konferenciji projekta doprinos će svojim izlaganjima dati; mr. Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, gradonačelnik Staroga Grada g. Antonio Škarpa, dr.sc. Aldo Čavić, ravnatelj Muzeja Staroga Grada, gđa. Ana Penović, dipl.novinar, expert za društvene mreže i digitalne komunikacije.

developed by Nove vibracije