Novosti

Zatvaranje Festivala dječjeg stvaralaštva Mali grad Lisina


22.08.2019

Sinoć je u prekrasnom ambijentu drevnog ljetnikovca Hanibala Lucića u Hvaru, održana velebna predstava zatvaranja ovogodišnjeg projekta udruge „Mali grad”, čiji je osnivač i glavni realizator naš dragi prijatelj, glumac i humanist Kristijan Kiki Ugrina. Već osam godina mi se družimo i uživamo u svemu onome što ovaj vrijedni i talentirani čovjek radi na otoku Hvaru. Njegovi projekti se šire svake godine i oplemenjuju naše otočke zajednice, šireći kod djece kreativnost, znanje, ekološku osviještenost, edukaciju i na kraju, po nama najvažnije HUMANOST. Svake godine sve svoje intelektualne, fizičke i financijske potencijale Kiki ulaže u našu djecu. Na kraju svakog ciklusa sav dobrovoljni doprinos prikupljen tijekom ljeta, donira za potrebite. Doista za svaku pohvalu. Kapa do poda. Ove godine prikupljen je i sinoć doniran Crvenom križu, iznos od 5.027,00 kn.


O ovogodišnjem projektu rečeno na stranici Grada Hvara:

„Predstavama i filmovima koje su u potpunosti osmislila i realizirala djeca u okviru ovogodišnjeg projekta udruge „Mali grad“, završava ciklus ljetnih predstava za djecu u organizaciji Grada Hvara i uz suradnju Muzeja hvarske baštine. U Ljetnikovcu Hanibala Lucića prikazani su dječji filmovi “Zadnja kapljica nade”, “Žabac želi vidjeti” i “Eko katastrofa” te dječje predstave “Festival cvijeća” i “Vrata” te prva predstava nastala na radionicama u Hvaru u suradnji s Platformom Hvar – “Pomućene boje”.
Udruga „Mali grad“ pod vodstvom glumca Kristijana Ugrine od 2010. godine okuplja otočku djecu na ljetnim Festivalima dječjeg stvaralaštva. Svoje priče i pjesme na zadanu temu djeca oslikavaju, a iz tih likovnih i literarnih radova nastaje slikovnica, a na radionicama i film i kazališna predstava. Od prvog festivala Mali grad Faros u Starome Gradu dječje druženje proširilo se i na Jelsu i Bol (Mali gradovi Jolha i Vallum), potom i Zagreb, a ovoga ljeta kreativne radionice održavale su se i u Hvaru, u suradnji sa Savezom Platforma Hvar.
Mali grad Lisina tako je, uz dosadašnje ugošćavanje dječjih predstava, ovogodišnjim radionicama omogućio otočkoj djeci sudjelovanje u procesu umjetničkog stvaralaštva koji uključuje crtanje, pisanje, glumu, snimanje i režiju, te na kreativan način zaokružuje ljetno druženje otočke djece.
Ulaz je na svim predstavama bio slobodan, a dobrovoljni doprinos bio namijenjen humanitarnim akcijama Gradskog odbora Crvenog križa otoka Hvara, kao i svake godine. ”

 

Izvor: Maja Budrović 

developed by Nove vibracije