Novosti

Dani u Vali 2019.


21.08.2019

Objavljene su prve informacije o programu festivala brodova, mora i mornara Dani u vali, koji će se održati od 11. do 14. rujna u Starom Gradu.
Organizatori iz Udruge Cronaves najavljuju bogati i raznoliki gastronomski, glazbeni, izložbeni, radionički i regatni program kojeg će za sve posjetitelje kreirati gosti festivalskog sela - Udruga Palagruža iz Komiže, Udruga za očuvanje neretvanske baštine iz Opuzena te Savski lađari iz Rugvice.
Za posebnu glazbenu poslasticu posljednjeg festivalskog dana pobrinut će se jedinstveni autor, glazbenik i producent koji je obilježio glazbeni soundtrack Dalmacije - Dragan Lukić Luky. Luky će sa svojim bendom održati koncert posljednjeg dana festivala, 14. rujna.
Gosti festivalskog sela najavljuju široki izbor autohtonih jela: tradicionalnu ribarsku kuhinju, brudet od jegulja i žaba, jela od slatkovodne ribe te vanjkuše, zatim izložbe fotografija, plakata i starih ribarskih alata, tradicionalnu glazbu i pjesme, uz, naravno, predstavljanje raznovrsnih autohtonih drvenih brodova.

developed by Nove vibracije