Novosti

Ekipa prve pomoći GD CK Hvar boravila u kampu Volak na Čiovu


08.08.2019

Ekipa prve pomoći iz Osnovne škole Petar Hektorović iz Starog Grada, koja je ove godine pobijedila na otočkom natjecanju u Jelsi i uspješno nastupala na međužupanijskom natjecanju u Makarskoj, imala je mogućnost tjedan dana boraviti u edukativnom kampu za mlade na Čiovu u periodu 30.07. do 6.08.2019.

Kamp je vlasništvo GD CK Solin, kapacitet mu je 60 mjesta i svake godine ondje se okupljaju mladi iz raznih dijelova Hrvatske, različitih uzrasta i tu provode korisno svoje vrijeme. U kampu se svi sudionici angažiraju u održavanju reda i čistoće kampa, podjeli jela, uređenju soba i nus prostorija. Tamo se vježba, trči, pliva, pleše, pjeva, recitira, glumi, ukratko nema što nema. Imali smo i noćno kupanje, korištenje aqva parka, šetnje kao i posjete povijesnih lokaliteta.
Jedan od upečatljivijih izleta bio je u špilju Vranjaču. Špilja je smještana u podnožju središnjega dijela planine Mosor, a sastoji se od dva dijela. Treći dio koji je kasnije otkriven nije uređen za posjete. Špilja predstavlja čudesni podzemni svijet stalaktita i stalagmita, te podzemnih skulptura koje se nastale tisućljetnim radom vode, daleko od svjetla dana i čovjekovog pogleda. Uživali smo u bogatstvu špiljskih ukrasa i doživjeli njihove oblike na poseban način. Bio je to izlet za pamćenje, a vodio nas je „dobri duh” županijskog Crvenog križa, Joško Metličić.
Dan pobjede smo proveli u Aqua parku, a u posjet nam je došla ravnateljica CK Trogira, Tanja Jakus što nas je posebno razveselilo .
Za istaknuti je da smo imali posjet i ravnatelja županijskog CK, te ravnatelja CK Solin (vlasnika Kampa) koji je omogućio te izlete uz potporu ostalih crvenokrižaša. Oni su glavne snage u Kampu zato im hvala na trudu i ljubaznosti, hvala Miranu, Snježani, Jošku ,Bugi, Danijelu za njihovu požrtvovnost. Hvala i Miri iz gimnastičkog kluba Gymsoud, kao i cijeloj njenoj ekipi koja je zdušno radila na jedinstvenom programu sa ciljem da djeci bude dan ispunjen, a na dobrobit svoju. Ne smijemo izostaviti ni dolazak delegacije CK Slatine koju je predvodio ravnatelj Vlatko, poznat kao vječni animator mladih, a i onih nešto starijih. Nisu izostale ni slavonske delicije ugodne za oko i za nepce. Zadnji dan posjetili smo Svetište gospe od prizidnice, koja pripada Slatinama te uživali u pogledu na renoviranu crkvu i prekrasan pogled na more i naše otoke, koji su pogledu tako blizu, a uistinu tako daleko.

 

HCK Maja Budrović 

developed by Nove vibracije