Novosti

Završen Projekt podjele humanitarnih paketa socijalno ugroženima na Hvaru


26.07.2019

Završen je projekt Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II zahvaljujući kojemu su brojne obitelji u potrebi godinu dana primale pomoć u obliku paketa prehrambenih i higijenskih proizvoda, te školskog pribora.


Projekt „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II“ odobren je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Provodilo ga je Gradsko društvo Crvenog križa Split u suradnji s 23 gradska i općinska društva Crvenoga križa u periodu od 16. srpnja 2018. do 15. srpnja 2019. godine na području Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske, Zadarske i Istarske županije.


Glavne aktivnosti bile su podjela paketa hrane, paketa higijenskih potrepština te paketa školskog pribora najpotrebitijim sugrađanima. Od početka do kraja projekta isporučeno je i krajnjim korisnicima podijeljeno ukupno 28.658 paketa hrane, 16.653 paketa higijenskih potrepština, te 850 paketa školskog pribora. Dakle, sveukupno je podijeljeno 45.396 paketa.
Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane, paketa higijenskih potrepština, i paketa školskog pribora, Gradsko društvo Crvenog križa Split i partneri u sklopu ovoga projekta proveli su i popratne mjere za krajnje korisnike u obliku radionica o upravljanju kućnim budžetom, dostupnim socijalnim pravima i servisima te podjele socijalnih kuharica, a s ciljem smanjenja socijalne isključenosti siromašnih osoba ili osoba u riziku od siromaštva.
Krajnji korisnici projekta bili su najsiromašniji sugrađani – njih oko 11.500, u prvom redu primatelji zajamčene minimalne naknade, osobe starije od 65 godina,obitelji s djecom s niskim prihodima,samci,samohrani roditelji,umirovljenici,invalidi, beskućnici,obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA HVAR, kao jedan od 23 partnera projekta isporučilo je krajnjim korisnicima: 223 paketa hrane, a 60 paketa higijenskih potrepština, 4 paketa školskog pribora i školskih torbi .Ovim je projektom obuhaćeno 30-tak kućanstava na otoku i to u 6 podjela. Za korisnike ovog projekta, u Starome Gradu je održana prezentacija-radionica na temu „Socijalna prava i upravljanje kućnim buđetom „ što je bila obaveza svakog partnera u projektu.
 

developed by Nove vibracije