Novosti

PREDSTAVLJEN PRVI JAZZ & WINE FESTIVAL KOJI ĆE ODRŽATI U STAROM GRADU NA HVARU


05.07.2018

Krajem srpnja za Hvarane i njihove gostesvira američki blues i jazz gitarist Yogi Lonich te drugi vrhunski džezisti

Zagreb, 6. srpnja–Prvi Jazz & Wine festival predstavljen je u zagrebačkom Supercaffeu, a održat će se od 18. do 22. srpnja u Starom Gradu na otoku Hvaru. Navedeni festival spoj je vrhunske jazz glazbe i kvalitetne domaće enološke ponude koji će povezati bogatu hvarsku tradicijsku baštinu sinternacionalnom kulturom. Osim dobroga vina i vrhunske glazbe, događaj je dodatno obogatila gastro ponuda koja će biti ponuđena i na samome festivalu. Kvalitetu ovoga projekta prepoznali su i vrhunski domaći i strani glazbenici pa će tako posjetitelji festivala već prve godine moći uživati u najboljim jazz izvedbamaYogijaLonicha, KristijanaBeluhana, Jana Kinčla i RegisaKattiea.
Događaj je započeo obraćanjem moderatorice Jane Fabijanić koja je predstavila organizatore festivala Gorana Grubišića i Joea Panudura.
Organizator ove manifestacije, Goran Grubišić, poručio je kako je svaka bolja vinska regija već prepoznala spoj vina i jazza, a odabir Hvara bio je logičan s obzirom nadugu kulturnu i vinsku tradiciju.
Jazz &Wine festival okupljenima je predstavio i Joe Pandur, umjetnički direktor festivala i iskusni glazbenik te dobitnik nekoliko Porina za jazz izvedbu koji je istaknuo:
„Za prvu godinu festivala odabrali smo program koji će zadovoljiti širu publiku. Tako prvog dana festivala nastupa JP Organic3 feat. Jana Fabijanić, dok drugi dan imamo dva koncerata, a to su trio izvrsnog američkog blues i jazz gitarista YogijaLonichakoji je u svojoj dosadašnjoj karijeri snimao za Shakiru, DJ Zeeda te Yusufa. Uz njega su tu i francuski skladateljRegisKattie i zagrebački DJ i producent Jan Kinčl koji će nam predstaviti novi album 'In plainsight' koji je nedavno izašao za PDV Records. Trećeg dana festivala na pozornicu stupa Afro-Cubanspace program s Jankom Novoselićem, Hrvojem Rupčićem, Zvonimirom Šestakom i Hrvojem Gallerom. 21. srpnja slušat ćemo Real Deal Brazil sKristijanom Beluhanom.Dakle, potrudili smo se dovesti u Stari Grad ono najbolje što jazz nudi, a vinska i gastro ponuda će još više doprinijeti toj kulturi uživanja koja nas tamo očekuje.“
Jazz &Wine festival trajat će 4 dana, tijekom kojih će posjetitelji uz svakodnevnu glazbenu ponudu na trgu Škor moći sudjelovati i u degustaciji vina poznatih hvarskih vinara te posjetiti brojna predavanja. Ako je suditi prema viđenome u Supercaffeu, gdje su se okupilibrojni posjetitelji i poznata lica, u Starom Gradu očekuju nas 4 dana vrhunske zabave i uživanja u gastro-enološkoj ponudi otoka Hvara.

developed by Nove vibracije