Novosti

Jazz &Wine festival 18.-22. srpanj Stari Grad


16.07.2018

Jazz &Wine festival  održat će se u razdoblju od 18.do 22. srpanj 2018. godine u Starom Gradu. Organizator je Umjetnička organizacija SUPER VIBRA iz Zagreba, a partneri na realizaciji festivala je Grad Stari Grad i Turistička zajednica Grada Staroga Grada.

 


Jazz &Wine, je festival koji spaja vrhunska vina i isto tako visokokvalitetnu izvedbu jazza.Želja nam je vino i jazz prikazati i predstaviti na drugačiji način, te primijeniti provjerenufilozofiju uživanja u najboljem.
Ovogodišnji programski dio festivala sastoji se od 5 dana i čine ga pomno odabrana gostovanja vrhunskihjazz glazbenika (odabranih od strane umjetničkih direktora festivala g. Joe Pandura), uzbrojna predavanja, prezentacije i kušanja vina (uz sudjelovanje primarno hvarskihvinara).
Kao dodatnu kvalitetu vrijedi spomenuti činjenicu da ovim festivalom, odnosno njegovimglavnim sastavnicama komuniciramo i tradicijske i urbane kvalitete grada Starog Grada.Urbane kroz jazz glazbu, a tradicijske kroz vino i vinograde koji se spuštaju padinama Hvara.
Upravo je razina kulture vina usko povezana sa stupnjem društvenog razvitka i kulturneosvješćenosti pojedine zemlje, regije ili u užem smislu čak i grada. Vinska kultura možeuzdignuti pojedinca i oplemeniti društvo. Upravo vino, kao intelektualni i osjetilni izazov, kaokompleksna zagonetka koja je oduvijek poticala maštu i godila taštini čovjeka spaja ljude ujedan manji svijet.
Želja nam je komunicirati o tradiciji široke vinske i glazbene kulture koju posjeduje otok Hvar,povezujući vino i kulturu uživanja u vinu s vrhunskom jazz glazbom … vodeći posjetitelje Starog Grada na osjetilni i duhovni put užitaka.
 

Više na informacija na  javascript:void(0);/*1530774620255*/

 

developed by Nove vibracije