Novosti

Donesena Odluka o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2018.


08.03.2018

Dana 1. ožujka 2018. ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je Odluku o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2018.
Cilj Programa za razvoj otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

Provedba programa odnosi se na naseljene otoke Republike Hrvatske koji se nalaze na području šest jedinica područne (regionalne) samouprave, odnosno šest obalno-otočnih županija (Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju.

Korisnici Programa su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac.

Ugovorima koje će Ministarstvo sklopiti s jedinicama lokalne i područne (regionalna) samouprave u skladu s donesenom Odlukom, ukupno će se na području otoka i poluotoku Pelješcu, sufinancirati 40 malih kapitalnih projekata za što se u državnom proračunu osigurao iznos od 19 milijuna kuna.

Odluku o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2018. možete preuzeti u Dokumentima ili na linku: https://razvoj.gov.hr/djelorug-1939/regionalni-razvoj/otoci-i-priobalje/razvoj-otoka/program-razvoja-otoka-u-2018/3746

 

 

Za Grad Stari Grad odobren je iznos od 290.000,00 kn za sanaciju krova i adaptacije dijela 2. kata dječjeg vrtića Sardelice Stari Grad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

developed by Nove vibracije