Novosti

NEMATERIJALNA BAŠTINA MEDITERANSKE PREHRANE


02.03.2018

Sedam mediteranskih zemalja sa svojim reprezentativnim zajednicama, a to su Cipar (Agros), Grčka (Koroni), Hrvatska (Brač i Hvar), Italija (Cilento), Maroko (Chefchaouen), Portugal (Tavira) i Španjolska (Soria) upisale su 2013. godine Mediteransku prehranu na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.


Uključene zemlje time su se obvezale da zajedno sa svojim reprezentativnim zajednicama razvijaju zajedničke inicijative za očuvanje i širenje znanja o zajedničkoj baštini Mediteranske prehrane.


U tom cilju se organiziraju godišnji koordinacijski sastanci, na kojem se daje pregled aktivnosti te predlažu nove inicijative.


Ministarstvo kulture poziva lokalnu zajednicu Hvara i Brača na prikupljanje podataka o aktivnostima u proteklih godinu dana koje su povezane s nematerijalnom baštinom Mediteranske prehrane.


Pozivaju se svi gradovi i općine otoka Hvara i Brača, upravne ustanove, kulturne, turističke, obrazovne, razvojne, poljoprivredne, ugostiteljske, okolišne, sportske i dr. organizacije, udruge i građanske inicijative na sudjelovanje u izradi godišnjeg izvješća.


U rubrici "Obavijesti, oglasi i natječaji" nalazi se:


- Obrazac za pregled aktivnosti


- Pojašnjenje za popunjavanje obrasca

Molimo popunjene obrasce dostaviti do 20. ožujka 2018. putem e-maila na adresu:
mirna.bojic@min-kulture.hr

Popunjavanje obrasca neće vam uzeti puno vremena.
Unaprijed vam zahvaljujemo na suradnji!

 

Ministarstvo kulture
Uprava za zaštitu kulturne baštine
Runjaninova 2, Zagreb

developed by Nove vibracije