Novosti

Rad s djecom na programima Crvenog križa naš je prioritet


12.02.2018

Kao dio aktivnosti Crvenog križa otoka Hvara je rad s djecom i mladeži i te su aktivnosti pokazale odlične rezultate u prethodnim godinama. Započinje se radom s djecom vrtičke dobi na način da ih se uključuje u sve aktivnosti zanimljive za tu ciljanu dob. Potaknuti projektom „ODGOJ ZA HUMANOST“ koji je započet prije petnajestak godina, uključili smo se u taj zahtjevni zadatak kao malo Društvo CK i postigli zavidne rezultate. Danas je to već logičan slijed novih generacija, pa se u pojedinim vrtićima sustavno radi svake godine s određenom vrtičkom grupom. Evidentno je da su najbolji rezultati postignuti s odjeljenjima koja su imala tete spremne na angažmanu u Crvenom križu i na tome smo im zahvalni .Zadnja akcija s vrtičkom djecom u Hvaru bio je posjet djelatnice CK ,Olje Budrović zadužene za zdravstvene programe ,gdje su djeca dobila osnovne informacije o radu Crvenog križa ,a nakon toga predškolci su posjetili akcija DDK gdje su doznali tijek akcije i što ta krv kao produkt znači u našem svakodnevnom životu.
Djeca osnovnih škola na otoku također su uključena u mnoge aktivnosti, niži razredi više u edukativnom smislu dok se viši razredi kao podmladak CK može angažitati i u konkretnim akcijama na terenu poput onih sabirnih, prodajnih, posjeti potrebitima i sl.Četvrtaši OŠ „Petar Hektorović“ bili su gosti darovatelja krvi na zadnjoj akciji u svom gradu, a tome je prethodilo cjelovito predavanje o djelovanju Crvenog križa. Isa djeca bila su kao prvašići uključeni u projekt „Kako prati ruke“ što zdušno provode do danas.
Srednja škola Hvar s odjeljenjem u Jelsi ,dugi niz godina bila je sa svojoj djecom glavni akter u realizaciji programa i projekata Crvenog križa Hvar,kako obaveznih akcija tako i akcija koje se organiziraju kao potreba lokalne zajednice.Srednjoškolci kao mladež CK sudjeluju i na natjecanjima iz prve pomoći i znanju o CK otočkog,županijskog a često i državnog nivoa.Oni su kao punoljetni i kandidati za darovatelja krvi.
Budući da predstoji akcija za Zakladu Ana Rukavina , 14. veljače 2018. očekujemo uključivanje svih gore spomenutih aktera kako bi se polučili što bolji financijski rezultati.Ta će se sredstva transferirati Zakladi kako bi se što više krvi moglo tipizirati i time pripremiti za konačnu upotrebu.

developed by Nove vibracije