Novosti

MJERE ZA UBLAŽAVANJE POSLJEDICA PANDEMIJE - KORIGIRANE CIJENE ZAKUPA JAVNIH POVRŠINA


04.06.2020

Nakon održanih sastanaka s ugostiteljima i korisnicima javnih površina usuglašene su nove cijene zakupnina za 2020. godinu, a obzirom na trenutačne okolnosti i gospodarske posljedice pandemije.

Tako će ugostitelji na području 1. zone (lokacije u Starome Gradu) korištenje javne površine plaćati 150kn po m2, dok je cijena za 2. zonu
( Dol,Vrbanj, Rudina i Selca ) 105kn po m2.

Također je odobreno i dodatnih 10% popusta svim ugostiteljskim objektima koji pripremaju i poslužuju topla i hladna jela tijekom cijele godine, a svoje obveze plaćanja zakupnine javne površine podmiruju na vrijeme.

 Za postavljanje zatvorenih kioska, štandova, pokretnih stabilnih uređaja za obavljanje jednostavnih zanatskih djelatnosti, te zatvorenih kioska i ostalih zatvorenih prostora za razne namjene, cijena zakupnine umanjena je za 50% u odnosu na prošlogodišnju.

Mjere se primjenjuju za tekuću godinu, a Grad će u suradnji s predstavnicima ugostitelja i ostalim poduzetnicima pratiti razvoj situacije i tijek turističke sezone, te shodno okolnostima
razmatrati i donositi zajedničke odluke.

Zahvaljujemo se svima na suradnji i konstruktivnom doprinosu, te vjerujemo kako ćemo uspješno odgovoriti trenutnim izazovima i nastaviti turistički i gospodarski razvoj našeg grada.

 

Rješenje o visini zakupnine javnih površina u Gradu Starom Gradu za 2020. godinu dostupno je na linku "Važniji opći i drugi akti - Akti Gradonačelnika". 

developed by Nove vibracije