Novosti

01.06. - Online edukativna radionica “Kako zarađivati u turizmu tijekom pandemije”


01.06.2020

Online edukativna radionica
“Kako zarađivati u turizmu tijekom pandemije”

Pridružite nam se na online edukativnoj radionici u ponedjeljak 1.06.2020 u 18:30h na linku https://zoom.us/j/97401434791 i u organizaciji Turističke zajednice grada Staroga Grada i agencije Smartingo te saznajte kako je
• portugalski vinar u tri dana zaradio cca 1,200 €
• maslinar iz Dalmacije u dva tjedna zaradio cca 2.500 €

O čemu se radi?
Oni, kao i drugi turistički djelatnici širom svijeta nude, “online doživljaj”

Što je “online doživljaj” ?
Airbnb je 15. travnja 2020. predstavio novi turistički proizvod - Online Experience. . Radi se o tematskim online pričama, koje traju 1h do 1.5h, gdje domaćin predstavlja svoj hobi i interes iz područja lokalne turističke ponude (razgledavanje, gastronomija, … itd.) kroz video priću “uživo”.

Koliko je turista spremno platiti da im neko preko Interneta “priča priču”?
Zvuči malo teško za povjerovati, no u prvih mjesec dana od kada je ovaj turistički proizvod lansiran Airbnb je napravio cca 700.000 € prometa od prodaje online doživljaja … i to sa svega cca 150 domaćina koji “pričaju priču” preko Interneta.
Što je najbitnije turisti su ostavili preko 12,000 recenzija na Airbnb-u sa prosječnom ocjenom 4.93 (od maksimalnih 5), što jasno pokazuje ne samo da su spremni platiti, nego su oduševljeni ovim “online doživljajima”

Kroz ovu online radionicu i vi možete naučiti kako osmisliti, napraviti i prodavati vlastiti “online doživljaj” - vidjet ćete da to nije komplicirano i da ne morate biti informatički stručnjak.

Kome je namijenjena ova edukacija?
Privatni iznajmljivači i drugi pružatelji usluge smještaja, ugostitelji (restorani, kafići), turističke agencije, turistički vodiči … praktično svi djelatnici u turizmu.

 

developed by Nove vibracije