Novosti

Obavijest građanima!


08.05.2020

Obavještavamo građane da je kod jedne osobe pozitivnim nalazom utvrđen virus Covida-19. Sugrađaninu je virus utvrđen tijekom samoizolacije i osoba je asimptomatična. Radi se o djelatniku Doma za starije i nemoćne osobe koji nije bio u kontaktu sa štićenicima Doma.
Epidemiolozi poduzimaju sve potrebne mjere i radnje te su svi kontakti zaražene osobe stavljeni u samoizolaciju i prema procjeni struke biti će adekvatno tretirani.
Stožer civilne zaštite poziva građane da ovu situaciju prihvatimo mirno, staloženo i solidarno, bez panike, stigmatizacije i širenja glasina koje su u ovoj situaciji nepotrebne i štetne.
Ovaj slučaj je podsjetnik da je virus još uvijek među nama te da je nužno pridržavanje svih mjera, osobito pojačane higijene i socijalne distance, uz preporuku nošenja maski, osobito u javnim,zatvorenim prostorima. Posebno apeliramo na ugrožene skupine na pojačan oprez i odgovornost.
Molimo građane da prate službene objave i informacije Stožera i postupaju sukladno njima.Samo zajedno možemo uspješno obuzdati daljnje širenje zaraze i zadržati iznimno povoljnu epidemiološku situaciju u našem gradu i na našem otoku.

developed by Nove vibracije