Novosti

Toljan i Kaleb pobjednici premijere XCZLD na otoku Hvaru


21.01.2020

XC zimska liga Dalmacije je imala dvostruku premijeru u Starome Gradu. Prva utrka u 2020. godini i premijera lige na otoku Hvaru se vozila kroz putove prekrasnog Starogradskog polja (antičke Hore), lokaliteta pod UNESCO zaštitom.
Lijepi vremenski uvjeti za 7.kolo XCZLD, na Hvar su donijeli ukupno 164 natjecatelja; od čega 52 u dječjim kategorijama, koji su ovog puta nastupali prvi, na kružnoj stazi u kampu Jurjevac.
Lagana kiša večer prije nije utjecala na uvjete utrke, pa su po umjerenoj buri svi natjecatelji mogli s užitkom odvoziti 29km sa 340m uspona, dinamične i brze utrke koja je samo naizgled bila jednostavna.

Želja organizatora je bila da posjetitelji sa sobom ponesu lijepe dojmove, netko singlova sa staze, netko ponudom na zajedničkom ručku, ili nagradama za segmente utrke, ljepotom otoka Hvara zimi.

Prve su kroz cilj prošle biciklistice, koje su vozile 15km sa 170m uspona, a pobjedu je u završnom sprintu ostvarila Antea Kaleb (BK Metković) ispred Tanje Čondrić (BK Konavle), dok je treća bila domaća Jelena Gracin (SLK Hvar).

Prvi i ukupni pobjednik XCP Hora Faros je Josip Toljan, drugo mjesto je ostvario Ivica Mesarić a treći je bio Marin Pejdo sva trojica iz BBK Orlov krug – Vodice.
Veliko hvala svima koji su pomogli da se ova utrka dogodi, i vama dragi natjecatelji koji ste došli u naše malo misto.
developed by Nove vibracije