Novosti

19.07. - Završni koncert GUITAR ljetne škole 2019. - Klasa prof. Ante čagalj


19.07.2019

 

GUITAR SUMMER SCHOOL 2019. KONCERT - Klasa prof. Ante Čagalj


Crkva sv. Nikole, petak, 19. srpnja, u 21 sat

 

Program:


1. D. A. Robles: El Condor Passa Mateo Huđin, Borna Grgec, Tilen Žabkar

2. A. Piazzolla: Melancolico Buenos Aires Lucian Kolar, Mateo Huđin

3. C. Gardel: Por una Cabeza Emanuela Krpan, Laura Ogrizek,
Lucija Heckel, Rino Cetinić

4. J. Morel: Danza Brasiliera Lucian Kolar

5. A. C. Jobim: Felicidade Rino Cetinić

6. H. Villa-Lobos: Etida br.6 Sven Ipša

7. E. Lopez Chavari: Sonata br.2 u d molu-1.st. Allegro Lucija Rako

8. J. S. Bach: Preludij i fuga, BWV 541 Orkestar Gitarastra

 

 

Ove je godine Stari Grad domaćin Međunarodne ljetne škole gitare, najobuhvatnije ljetne edukativno–koncertne manifestacije koja se odvija u periodu od 09. do 21. srpnja. Škola gitare našeg istaknutog glazbenog pedagoga Ante Čaglja, profesora na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu tradicionalno pobuđuje veliko zanimanje, pa se i ove godine prijavio veliki broj polaznika: od učenika osnovnih glazbenih škola do studenata glazbenih akademija iz zemlje i inozemstva. Oni usavršavaju svoja glazbena i gitaristička znanje i umijeća, sakupljaju dragocjena koncertna iskustva, druže se te upoznavaju sve ljepote Staroga Grada i otoka Hvara.
Zanimljivo je napomenuti da je prvi ljetni seminar gitare održan baš 1992. u Starom Gradu, u okviru tadašnje Međunarodne ljetne škole Hic Faros, hic ars, da bi se nakon godina lutanja po Hvaru, Braču i Korčuli, seminar vratio na svoje izvorno mjesto.
Komorna glazba je, uz individualnu nastavu, jedan od najvažnijih oblika rada na školi gitare. Na samom seminaru formiraju se komorni ansambli te orkestar sastavljen od svih polaznika. Svaku večer održavaju se koncerti na kojima nastupaju svi – kao solisti i kao članovi komornih sastava. Ni ove godine nije izostao običaj da se svaki dan, nakon satova i proba te večernjeg koncerta u crkvi sv. Ivana, izađe s gitarama na prelijepi trg Škor i održi koncert na sveopće zadovoljstvo samih izvođača i prolaznika koji se tu tradicionalno okupljaju.
Na kraju seminara bit će održana dva završna koncerta, 20. u crkvi sv. Ivana, a 21. srpnja u crkvi sv. Nikole sa početkom u 21 sat na kojem će mladi gitaristi pokazati što su naučili tijekom dva tjedna vrijednoga rada.

 


28 godina L J E T N E Š K O L E G I T A R E


Kontakt: Mob. +385 91 4666 104; ante.chagalj@gmail.com

 

developed by Nove vibracije