Novosti

Pokrenuta donatorska kampanja za projekt PRIČA O KONOBI


09.07.2019

Nakon više od petnaest godina samoodržavanja vlastitog projekta "Priča o konobi", Miki Bratanić je pokrenuo globalnu donatorsku kampanju putem GoGetFundrising interent platforme, za dobivanje financijske podrške u cilju kvalitetnijeg nastavka projektnih aktivnosti.
Svi koji prepoznaju potrebu očuvanja tradicije i baštine, te promocije nacionalnih kulturnih vrijednosti kroz prizmu konobe, mogu donirati svoj prilog na ovoj poveznici:
https://gogetfunding.com/story-of-the-konoba-project-support/

Konoba je hrvatska riječ za tradicionalni vinski podrum, ali je obiteljska konoba Bratanić mnogo više od vinskog podruma, jer ima status "Zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske" i predstavlja onaj zaustavljeni komad vremena drevnog Mediterana.
Obiteljska konoba Bratanić samo je izvorište i inspiracija za autorski projekt "Priča o konobi" čiji je cilj očuvanje i promicanje hrvatske kulturne baštine kroz različite vrste javnih aktivnosti kao što su kulturna događanja, prezentacije i izdavanje knjiga i članaka.
Autor projekta Miki Bratanić do sada je objavio tri knjige posvećene konobi; "KONOBA", "PRIČA O KONOBI" i "PRIČE IZ KONOBE - ZA DJECU".
Svoju priču predstavio je publici u New Yorku, Bostonu, San Francisco-u i mnogim hrvatskim gradovima.
Neke od naših kulturnih baština na UNESCO listi, poput "Mediteranske prehrane", "Dalmatinskog klapskog pjevanja", "Starogradskog polja" i poznate jedinstvene tradicionalne procesije "Za križen" dio su ove priče.

Pjesma KONOBA BLUES čije stihove je napisao i otpjevao Miki Bratanić jedna je od zanimljivih detalja i proizvoda ovog projekta.

https://www.youtube.com/watch?v=ONRwyzR7sPw

Ovakva podrška omogućiti će autoru, ali i njegova obitelji nastaviti čuvati i promovirati ovu nacionalnu baštinu, te pomoći u izgradnji hrvatskog kulturnog brendiranja.

Miki će u svojoj obiteljskoj konobi u Vrbanju 31.07.2019. organizirati posebnu donatorsku večer u kojoj će ispričati svoju Priču o konobi i motivirati ljude da se priključe akciji.

"Već dugi niz godina promičem našu tradiciju i baštinu, naglašavajući otok Hvar, Dalmaciju i Hrvatsku kao mediteransko odredište s jedinstvenim vrijednostima. Osim toga promičem i naše vinare i restorane pod nazivom" konoba ", pa se nadam da će se i oni odazvati ovom pozivu.
Na poseban način pozivam naše članove hrvatske dijaspore koji još uvijek imaju osjećaj za tradicionalnim vrijednostima da se pridruže ovoj kampanji. Veliko hvala svima njima unaprijed."

Ovo kaže Miki Bratanić koji je već privukao mnoge poznate i popularne hrvatske znanstvenike i stručnjake sa raznih područja koji su mu dali podršku na na ovom zanimljivom projektu.
Za stalni napor u očuvanju i promociji kulturne baštine dobio je osobnu nagradu grada Starog Grada na otoku Hvaru.
Više informacija o njegovim knjigama, člancima ili videozapisima o konobi može se naći na njegovoj osobnoj web stranici:
www.mikibratanic.com

 

developed by Nove vibracije