Novosti

[RADIONICA] ZVUK NA OTOKU – Alternativni interaktivni uvod u teoriju glazbe


14.06.2019

Edukativno-glazbena radionica "Zvuk na otoku"Udruga Svijet Nota/Music Room Paiz u suradnji s Muzejom Starog Grada pozivaju Vas na edukativno glazbenu radionicu

 

ZVUK NA OTOKU – Alternativni interaktivni uvod u teoriju glazbe

 

Predavanje je zamišljeno kao uvod u teoriju glazbe namijenjeno svima, sa ili bez muzičkog obrazovanja.
Osnovna ideja je približiti polaznicima slušanje kao najvažniji aspekt sudjelovanja u stvaranju glazbe, ali i aktivno sudjelovanje u kreaciji novih skladbi lišenih žanrom ili postavljenim granicama opće poznatih načela. Zapravo, vraćamo se iskonskom u nama, osjećaju za povezanost, komunikaciju i zajednički rad koji na kraju bude nagrađen iskustvom stvaranja neke nove vrijednosti poput prijateljstva, zajedništva, a na kraju i glazbe.

Od aktivnog slušanja i zapisa glazbe, upoznavanja ritmova i istraživanja zvuka, do skupnog muziciranja, glazbene komunikacije i interakcije, jednostavnim jezikom prilagođenom svim uzrastima, otkrivamo kako je jednostavno razumjeti glazbu i komunicirati u kolektivu.
Cilj radionice je da polaznici dobiju sve što im je potrebno da sami istražuju glazbu na njima prirodan način te da nauče komunikaciju i jezik kolektiva.

Voditelj radionice je Marin Živković, saksofonist, skladatelj, glazbeni umjetnik i predavač, rođen 1983. godine u Zagrebu, trenutno najpoznatiji kao aktivni član bendova Mary May, Atman Fu i Porto Morto. Nakon završenog diplomskog studija na jazz odjelu u Antwerpenu, Belgiji, Marin nastavlja svoj rad kao glazbenik u raznim europskim i hrvatskim projektima, kazališnim produkcijama i multimedijalnim performansima.

Edukativno glazbena radionica namijenjena je polaznicima svih uzrasta (15-115 godina) gdje posebnu pozornost stavljamo predavajući u malim grupama (do najviše 6 osoba) kako bi se maksimalno posvetili interaktivnosti grupe kao i ponaosobnom dodatnom objašnjenju teorije muziciranja.

Trajanje radionice:

21. lipnja, petak – vrt palače Biankini (Muzej Staroga Grada) – od 19h do 21h
22. lipnja, subota – vrt palače Biankini (Muzej Staroga Grada) – od 19h do 21h
23. lipnja, nedjelja – Music Room Paiz – od 10h do 12h

Cijena radionice:

250kn/200kn studenti i srednjoškolci

Prijava na radionicu:

Prijaviti se možete putem e-pošte musicroompaiz@gmail.com ili osobno u prostoru Music Room Paiz, Ivana Gundulića 5, 21460 Stari Grad, najkasnije do 19.6.2019.

Veselimo se vašem dolasku!

 

IZVOR

 

developed by Nove vibracije