Novosti

AKCIJA „DAN NARCISA 2019 „ USPJEŠNO ODRŽANA NA OTOKU HVARU


31.03.2019

U svim većim mjestima otoka Hvara,na gradskim trgovima 22.03.2019., aktivisti Crvenog križa iz osnovnih,Srednje škole i dječjih vrtića prodavali su cvjetove narcisa ili nešto nalik na to. Prodajom narcisa i slićnih uradaka željelo se upozoriti na potrebu ranog otkrivanja i kvalitetnog liječenja raka dojke.


Na razini Hrvatske organizator ove velike manifestacije je Europa Donna ( predsjednica dr.Vesna Ramljak), čiji je pokrovitelj predsjednica RH ,Kolinda Grabar Kitarović,predsjednik vlade RH Andrej Plenković ,te Ministarstvo zdravstva.
Ove godine akciji su se pridružile i žene SDP-a grada Hvara . Uprihođeni je iznos od 8.330,00 kn od čega će se 5.000,00 kn usmjeriti za nabavku novog aparata za intraoperativno zračenje oboljelih od raka dojke,a preostala sredstva uplatiti će se kao jednokratne pomoći dvjema našim otočankama oboljelima od te opake bolesti.
Predsjednica GD CK Hvar, Maja B. susrela se sa predstavnicama udruge Europa Donna,kao i njenom predsjednicom dr.Vesnom Ramnjak,u CK Glina pa evo kratkog rezimea održanog predavanja.


CRVENI KRIŽ HVAR

developed by Nove vibracije