Novosti

Akcija za Zakladu Ana Rukavina 2019. tradicionalno održana na Valentinovo (14.02.)


17.02.2019

Dvanaestu godinu Crveni križ Hvar, Valentinovo obilježava akcijama za Zakladu „Ana Rukavina“. U svim većim mjestima 14.- tog veljače organiziraju se razna događanja s predznakom darivanja ljubavi ljudima koji trebaju pomoć u borbi protiv bolesti krvi-leukemije i srodnih bolesti. Nakon što je „ autorica“ slogana „Želim život“ Ana Rukavina, boreći se s teškom bolešću izgubila bitku, krenulo se u osnivanje Zaklade koja je u ovih dvanaest godina organizirala mnogo akcije upisa u Registar potencijalnih darivatelja. Od samog početka Crveni križ Hvar suradnik je Zaklade i ponosno niže postignuća, prvenstveno prikupljajući financijska sredstva za tipizaciju tkiva.
Suradnja Zaklade i Crvenog križa na istom zadatku, pomaganju oboljelim ljudima, bio je poticaj da se akciju organizira upravo na dan Valentinova, dan kada se „dijeli ljubav", a njaveći pokazatelj ljubavi je upravo zajedničkim snagama pokazati nesebičnost s istim ciljem.
U akciji su sudjelovali dječji vrtići iz Starog Grada i Jelse, djeca iz Zadruga Osnovne škole Hvar, te članovi udruge Kapja jubavi. Uz Crveni križ koji je sa svojim aktivistima dao pun doprinos, posebno je za pohvaliti članove Zadruge OŠ Hvar kao i udruge Kapja jubavi, također iz Hvara čiji su aktivisti radili ukrase i poklone s ljubavlju, a isto ih tako vrijedno prodavali želeći prikupiti što više kuna. U tome su u realicaziji bili aktivni učenici 2.ugo , 1. i 3.thk SŠ Hvar.Zbog činjenica da je centar grada Hvara gradilište, bio je pravi pothvat obićii dovoljno naših građana spremnih za sudjelovanje u ovoj plemenitoj akciji.
Voditeljica zdravstvenog programa Crvenog križa Hvar, u parku je mjerila tlak i šećer u krvi, za što su uvijek posebno zainteresirani naši sugrađani. Djeca i tete spomenutih vrtića također su postigli svoj cilj sudjelujući u akciji, prvenstveno zato jer su djeca učila o tome zašto se organizira ova akcija. Vrtić iz Starog Grada prikupio je vrijednih 1.000,00 kn, a OŠ Petar Hektorović čak 1.700,00 kn. Dnevni boravak ove godine nije sudjelovao iz opravdanog razloga. Vrtić Jelsa doprinio je iznosom od 800,00 kn, OŠ Hvar sa 1.600,00 kn, Kapja jubavi 2.500,00 kn. Prikupljenom će Crveni križ pridodati vlastita sredstva i uplatiti, kao i svake godine vrijednih 10.000,00 kn. Ovim iznosom koji se uplaćuje svake godine, već dvanaest godina, Crveni križ Hvar spada u društva s najvećim doprinosom u financiranju tipizacije tkiva, na što smo izuzetno ponosni.


CK Hvar
 

 

developed by Nove vibracije