Novosti

Dijabetes - bolest današnjice itekako prisutan na otoku Hvaru


29.10.2018

Dana, 27.10.2018. godine se u Dnevnom boravku Staroga Grada održalo više predavanja na temu dijabetesa, te pošasti našeg stoljeća. Bilo je obaviješteno izuzetno puno ljudi, posebno onih koji boluju od te bolesti. Budući da se ovih dana na otoku Hvaru odigravalo mnogo raznih događanja posjet je bio taman toliki da su svi zainteresirani mogli dobiti podrobne informacije o svim temama koje su izlagane s prijedlozima kako dalje. Predavanja su organizirana od strane Crvenog križa Hvar i specijalista: prof Tina Tičinović Kurir, doc Mladen Krnić i glavna sestra Dolores Poljak sa Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KBC Split. Radionica o šećernoj bolesti održana je nakon predavanja, a djelatnica CK Olja Budrović je prisutnima mjerila HbA1c (tromjesečni šećer).
“Što sve trebamo znati o dijabetesu“ prezentirala je prof. dr. sc. Tine Tičinović Kurir, “Kako prevenirati komplikacije dijabetesa” objasnila je vms. Dolores Poljak
“Liječenje dijabetesa” iznio je doc. dr. sc. Mladen Krnić. 

Bilo je vrlo poučno i zanimljivo i velika je šteta da oni koji se bore s tom bolešću nisu u većem broju iskoristili priliku posavjetovati se s eminentnim stručjacima s toga područja.

CRVENI KRIŽ HVAR

developed by Nove vibracije