Novosti

3. Festival Mediteranske prehrane - srdela i vino!


04.06.2018

Udruga Hvarski vinari vas poziva na Festival Mediteranske prehrane na događanjima koja će se narednih dana odvijati u mjestima središnjeg dijela otoka Hvara.

Program započinje u srijedu, 6. lipnja 2018. u Starom Gradu (jutro) i Jelsi (večer).

U 9:30 održati će se javni dio programa 8. koordinacijskog sastanka za zaštitu i promociju Mediteranske prehrane u Gradskoj knjižnici i čitaonici Stari Grad. Na sastanku će se prezentirati najznačajnije aktivnosti koje se odnose na očuvanje nematerijalne baštine Mediteranske prehrane u reprezentativnim zajednicama sedam mediteranskih zemalja. Hrvatske aktivnosti će prezentirati gđa. Silvija Pavičić iz Staroga Grada na osnovu pristiglih izvještaja s Brača i Hvara i drugih prikupljenih podataka.Večernji program započinje u 19:00 sati posjetom Muzeju općine Jelsa i razgledu Jelse. Enogastro večer započinje u 20:00 sati manifestacijom Bonkulović i Degustacijom hvarskih vina uz glazbenu pratnju Ante Matulića na Novoj rivi u Jelsi.

Festivalski program gostuje u Ribarskoj zbirci u Vrboskoj u nedjelju, 10. lipnja 2018. u 20:00 sati. Predsjednica udruge Hvarski vinari, Ivana Krstulović Carić održati će izlaganja Je znoš ča je glod? Jestivo samoniklo bilje (divje zeje) na hvarskom pjatu.

Program možete pogledati na linku "Obavijesti, oglasi i natječaji". Više informacija na facebook stranici HVAR OTOK VINA.

developed by Nove vibracije