Novosti

DUBROVAČKI POLUMARATON Na cilj su prvi stigli Janez Maroević i Josefin Sjölind-Kohtamäki


30.04.2018

Danas se na Stradunu u sklopu četvrte sportsko-turističke manifestacije održao i Dubrovački polumaraton. Oko tisuću ljudi uz domaće sportaše i rekreativce trčalo je i mnoštvo onih inozemnih iz čak četrdeset zemalja svijeta. Na cilj je prvi stigao Janez Maroević, član AK Dubrovnik, drugi je bio Mladen Stevanović, a treći još jedan član AK Dubrovnik Vinko Sliško. Prva natjecateljica koja je prošla preko cilja bila je Josefin Sjölind-Kohtamäki iz Finske.

"Nekad sam se profesionalno bavio trčanjem, bio sam šest puta prvak države u maratonu i to je ostala moja ljubav, tako će biti zauvijek. Ovo je prvi put da trčim na ovoj stazi, a prošao sam dosta utrka u svijetu i Hrvatskoj. Danas je bilo predivno, ali zahtjevno posebno pod ovakvim vremenskim uvjetima. Imao sam problema s grčevima, s čim se do sad nisam susreo. Kroz glavu mi je prolazio cilj i to da moram doći prvi", rekao je Maroević.

"Mislim da sam dehidrirala zadnjih nekoliko kilometara tako da je bilo preteško za mene. Malo sam usporila pa sam čak i pješačila, ali dobro je prošlo. Površina za trčanje je bila dobra kao i cijela staza, no bilo je prevruće", kazala je Josefin.

Direktor Du Motiona Alen Bošković izrazio je zadovoljstvo postignutim: "Naravno da uvijek ima onog što treba popraviti. Treba biti iskren, još uvijek učimo. Nemojte nam zamjeriti jer ovo je tek četvrta godina, a hvale nas iz svih dijelova svijeta. Dubrovnik trebao imati reprezentativan polumaraton, a sad smo blizu toga. Postigli smo što smo zamišljali puno brže nego što smo očekivali. Ovo je blizu naših limita. Jako dobro smo organizirani, najviše zahvaljujući našim volonterima koji godinu dana pripremaju ovaj događaj. Danas je na stazi bilo 600 volontera. Na ovoj se razini svi u gradu možemo ponositi ovim događajem."

 

izvor

developed by Nove vibracije