Novosti

Održana radionica PRISMI "Promicanje integracije obnovljivih izvora energije za razvoj pametnih mediteranskih otoka"


22.02.2018

PRISMI „Promicanje integracije OIE za pametne mediteranske otoke”(javascript:void(0);/*1519297635649*/https://prismi.interreg-med.eu) je projekt sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj unutar programa Interreg Mediteran. Cilj projekta je rješavanje navedenih izazova podržavajući lokalne i regionalne vlasti na mediteranskim otocima u planiranju prijelaza na neovisni, čišći, sigurniji i niskougljični energetski sustav kroz razvoj jedinstvenog transnacionalnog pristupa za procjenu i korištenjeOIE.

U Splitu je dana, 21. veljače 2018. godine održana radionica u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije na kojoj je sudjelovao Gradonačelnik Grada Staroga Grada,  Antonio Škarpa. Predavanje su održali; stručni predavači Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Tema ove radionice je bilio izlaganje PRISMI koncept i primjena PRISMI skupa alata za planiranje energetskih sustava na otocima, korištenje rezultata PRISMI skupa alata za izradu SECAP -a (Akcijskih planova energetski održivog razvitka i klimatskih promjena), te poticajni legilativni okvir i inicijative za energetsku tranziciju na pametnim mediteranskim otocima - prilike za finaniranje budućih projekata. 

developed by Nove vibracije