Novosti

Valentinovo 2018. u znaku Zaklade "Ana Rukavina"


15.02.2018

Desetak godina Crveni križ Hvar, Valentinovo obilježava akcijama za Zakladu „Ana Rukavina“. U svim većim mjestima 14. veljače organiziraju se razna događanja s predznakom darivanja ljubavi ljudima koji trebaju pomoć u borbi protiv bolesti krvi-leukemije i srodnih bolesti. Nakon što je „ akterica“ slogana „Želim život“ Ana Rukavina,  boreći se s teškom bolešću izgubila bitku, krenulo se u osnivanje Zaklade koja je u ovih deset godina organizirala mnogo akcije upisa u Registar potencijalnih darivatelja. Od samog početka Crveni križ Hvar suradnik je Zaklade i ponosno niže postignuća, prvenstveno prikupljajući financijska sredstva za tipizaciju tkiva.


U Starome Gradu: U organizaciji GD CK Hvar zajedničkom akcijom korisnica Dnevnog boravka, djece O.Š. Petra Hektorovića Stari Grad i štićenika Doma izrađivali su se cvjetovi od krep papira. Djeca i stariji trudili su se, pomagali jedni drugima i izrađivali šarene cvjetove raznih boja i oblika koji su se zajedno sa rukotvorinama Dječjeg vrtića Sardelice prodavali na štandu u srijedu, 14.2., od 9,30 sati ispred ureda Turističke zajednice.Uprihodili su cc 2.400,00 kn.
Korisnice Dnevnog boravka za ovu prigodu potrudile su se umijesiti starogrojske paprenjoke u obliku srca šaljući poruku da je svačiji prilog, makar simbolični, kap dobrote i ljubavi u ovoj plemenitoj akciji,znajući da cjelokupni prihod ide za Zakladu.
Srednja škola Hvar, učenici THK zajedno s članovima udruge „Kapja jubavi“ skupljali su hranu-osnovne namirnice ,kako bi iste podijelili potrebitima u sklopu akcije za Zakladu-povodom Valentinova.Oni su također s vrijednim mentoricama izradili narukvice, magnete, naušnice, sendviče i druge uratke koji su se također prodavali na hvarskom trgu. Posebno se ovu godinu potrudila naša aktistica iz Jelse koja je ukrasila boce sa srcima i kapima krvi koji predstavljaju logo Zaklade. Uprihodili su cc 2.000,00 kn.   Uoči akcije na trgu, u uredu Crvenog križa voditeljica zdravstvenog programa obavila je mnoštvo mjerenja tlaka, šećera -dnevnog i HbA1c,te UZV gustoće kostiju kao poklon našim sugrađanima. Ista akcija se odvijala i na samo Valentinovo u centralnom parku.
Iz Osnovne škole Hvar u akciji je sudjelovala i Zadruga koja je priredila mnoga dragocjena djela, a iste su prodavali članovi Zadruge.Tim povodom su uprihodili cc1.600,00 kn.
Štand su posjetila i djeca hvarskog Dječjeg vrtića. Oni su svoje uratke prodavali u samom vrtiću uglavnom roditeljima, pa će prikupljena sredstva dodati krajem tjedna.
Vrijeme u Hvaru bilo je sunčano, primamljivo i to je bio bitan faktor budući je u Hvaru još mrtva sezona i ružno vrijeme bilo bi vrlo nepovoljno za realizaciju ove humanitarne akcije koja se odvija već deset godina. Očekuje se i pomoć iz Vrboske za istu svrhu. Akcije su se odvijale različito u pojedinim mjestima, ali rezultat je lijepo druženje i aktivnost, radost zbog sudjelovanja u ovoj humanoj priči. Zahvalni smo svim sudionicima, posebno malenima iz dječjih vrtića otoka koji se na ovaj način uključuju u humane aktivnosti već na pragu života.
U akciji je prikupljeno oko 7.000,00 kn na koje će Crveni križ Hvar nadodati potrebna sredstva do 10.000,00 kn, koja se svake godine doniraju.  To će se uplatiti za daljnje tipiziranje tkiva (do danas sve skupa cc 100.000,00 kn ) na dobrobit naših građana i za spašavanje ugroženih života. Vidimo se do godine istim povodom. Hvala svima.

developed by Nove vibracije