Novosti

Prvi ciklus darivanja krvi na Hvaru


09.02.2018

U prvom ciklusu akcija darivanja krvi na otoku Hvaru, Crveni križ i Transfuzija KBC-a Split odradili su dobar posao. U Starom Gradu su pristupila 63 darovatelja, a dalo je krv njih 51 od kojih je bio 1 novi. Vraćeno 12 osoba. Akcija se odvijala u Osnovnoj školi „Petar Hektorović“ Stari Grad koja je uvijek ljubazan domaćin na čemu im hvala. Zahvalni obrok poslužen je u lokalu „Kod Damira “gdje je svaki put.


U Hvaru, akcija je standardno odrađena u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu koji već duži niz godina stoji na raspolaganju Crvenom križu. Pristupilo je 70-tak darivatelja, a krv je dalo njih 57. Odbijeno 11. Od toga su 3 nova. Ručak je priređen u restoranu ”Luna“. Budući je sezona gripe još u tijeku rezultat prikupljenih doza krvi je nešto slabiji.


Zanimljivost ovog ciklusa darivanja krvi na otoku Hvaru bila je da su gosti na akciji u Starome Gradu bili četvrtaši OŠ domaćina, a u Hvaru su to bili djeca –predškolci dječjeg vrtića „Vnđela Božitković“. Interes djece je bio velik što je samo pokazatelj da rad s najmlađima u raznim segmentima aktivnosti crvenog križa itetako ima smisla.

Hvala svima koji nam pomažu, zdravi nam bili !!!

CK Hvar Hvar, 06.02.2018. 

developed by Nove vibracije