Novosti

Oproštaj od Petra Botteria


30.11.2017

Da umjetnička djela nadživljavaju svoje autore, poznato je od kad postoji umjetnost.
Još je jedna neupitna istina: u svakome djelu živi i njegov autor.
Bogata riznica prekrasnih umjetničkih fotografija našeg Petra nadživjela je svog autora.
Kako je i sam Petar prilikom otvaranja zajedničke izložbe svojih fotografija i fotografija svog oca Antonija u prosincu 2015. godine rekao, u svakoj od njihovih fotografija žive oni sami, živi njihov duh.
Petar je bez brojem svojih djela stekao neupitnu svjetsku slavu i pobrao čitav niz međunarodnih i svjetskih priznanja.
Za osebujan umjetnički rad i promidžu Grada Staroga Grada dobio je i Nagradu Grada – Povelju zahvalnosti, a njegov kalendar s umjetničkim vedutama Staroga Grada krasio je gradske prostorije i domove mnogih starograđana.
Svojom nam je prepoznatljivom pronicljivošću, nepogrešivim smislom za detalje, tenutak i atmosferu, s toliko ljubavi i pažnje Petar poklonio svoja djela uz koje sasvim sigurno nećemo i ne možemo ostati ravnodušni.
Već legendarne fotografije veličanstvene igre galeba i mora, veduta njegova Paiza kojeg je toliko volio, njegovih kaleta i trgova, neponovljive su u svojoj ljepoti.
A tek divne ali počesto i dramatične fotografije plimnih valova nešto su što se ne može zaobići i zaboraviti.
Hvala ti Petre što si u svom relativno kratkom životu ostavio dubok i neizbrisiv trag, što si nam, s toliko ljbavi i pažnje nesebično poklonio dio svojih snova, maštanja i vizija ovjekovečenih u vrijednim umjetničkim djelima – djelima koja će se pamtiti.

Dragi Petre neka ti je vječna slava i hvala.

developed by Nove vibracije