Novosti

13.05. u 11,00 sati - svečano otvoren Dom za starije i nemoćne osobe Stari Grad


12.05.2017

U subotu 13. 05. 2017. u 11:00 sati, u nazočnosti osobnog izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, saborskog zastupnika Blaženka Bobana, ministra graditeljstva i prostornog urđenja Lovre Kušćevića, župana Splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnje sa suradnicima, ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe Split Ivana Škaričića, gradonačelnika i načelnika gradova i općina sa otoka Hvara, gradonačelnika Grada Staroga Grada Vinka Maroevića, predstavnika Katoličke crkve te drugih uzvanika, otvoren je  Dom za starije i nemoćne osobe Stari Grad, prvi i jedini dom ove namjene na otoku Hvaru, vrijedan 21 milijun kuna. U uvodnoj besjedni prigodom otvorenja Doma, domaćin - gradonačelnik Grada Staroga Grada Vinko Maroević naglasio je:

 

Ponosan sam što smo ovaj vrlo važan objekt za smještaj naših starijih otočana kojima je potrebna skrb i pomoć te dostojan život u poznim godinama, jedini na otoku Hvaru završili upravo za moga gradonačelničkog mandata. Objekt vrijedan više od 21 milijun kuna građen je i opreman duže od 15 godina, a financiran je novcem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Splitsko-dalmatinske županije i Proračuna Grada Staroga Grada. Doista se najsrdačnije zahvaljujem našem županu Zlatku Ževrnji koji mi je davao svekoliku potporu za realiziranje ovoga projekta, kao i za mnoge druge u gradu. Zahvaljujem i mojim prethodnicima Visku Haladiću i Đurđici Plančić, koji su ga započeli i odradili svaki po jednu važnu etapu.

 

Vrpcu su zajednički presjekli. Blaženko Boban, Zlatko Ževrnja i Vinko Maroević, a prostorije Doma blagoslovili su Starogradski župnik don Marko Plančić i Dolski župnik don Mario Zelanović. Svečanost otvorenja Doma svojim su nastupima uveličali Hrvatska gradska glazba Stari Grad, Faroski kantaduri i glumica Amaterskog kazališta Petar Hektorović iz Staroga Grada, Marija Kovačević.

developed by Nove vibracije