Novosti

Valentinovo na otoku Hvaru - u znaku Zaklade Ana Rukavina


14.02.2016

Već devet godina Crveni križ Hvar ,Valentinovo obilježava akcijama za Zakladu „Ana Rukavina“. Veličanstveno je kako se u svim većim mjestima 14.-tog veljače organiziraju razna događanja s predznakom darivanja ljubavi ljudima koji trebaju pomoć u borbi protiv bolesti krvi-leukemije i srodnih bolesti. Nakon što je „ akterica“ slogana „Želim život“ Ana Rukavina , boreći se s teškom bolešću izgubila bitku,krenulo se u osnivanje Zaklade koja je u ovih osam godina organizirala mnogo akcije upisa u Registar na kojima se upisalo 50-tak tisuća potencijalnih darivatelja. Posebno značajna je činjenica da su do sada iz hrvatskog Registra 50-tak osobe dobile šansu za život,odnosno provedeno je 50 transplantacije matičnih stanica od hrvatskih darivatelja.
Od samog početka Crveni križ Hvar suradnik je Zaklade i ponosno niže postignuća,prvenstveno prikupljajući financijska sredstva za tipizaciju tkiva. Svi vrtići na otoku kao i osnovne i Srednja škola, te Dnevni boravak u Starom Gradu, daju redovito obol ovoj lijepoj i humanoj akciji. Izrađuju se srca,cvjetovi,kapi krvi, kolači i drugi razni uradci u znaku Zaklade. Sve napravljeno prodaje se u ustanovama, trgovima već prema procjeni gdje je više ljudi u ovaj gluhi turistički period. Sva prikupljena sredstva uplaćuju se na račun Crvenog križa koja se onda prosljeđuju Zakladi .Tako je i ove 2016.-ste godine. Svako dijete, roditelj i mentori ponosni su na angažman u ovoj akciji gdje se kap dobrote pretvara u slap.Ove godine smo posebno ponosni na mlade muške aktiviste CK iz SŠ Hvar, odjeljenja TKK koji su pripremili fažol koji se prodavao u Hvaru s istom namjenom. Loše vrijeme uvjetovalo je da su se akcije odvijale različito u pojedinim mjestima,ali rezultat je lijepo druženje i aktivnost ,radost zbog sudjelovanja u ovoj humanoj priči.
Zahvalni smo svim sudionicima,posebno malenima iz dječjih vrtića otoka koji se na ovaj način uključuju u humane aktivnosti već na pragu života.
U akciji je prikupljeno oko 5000,00 kn na koje će Crveni križ Hvar nadodati do 10.000,00 kn .To će se uplatiti za daljnje tipiziranje tkiva( do danas sve skupa 90.000,00 kn ) na dobrobit naših građana i spašavanja ugroženih života. Vidimo se do godine istim povodom. Hvala svima .
CK Hvar

developed by Nove vibracije