Novosti

Maglovito buđenje Starogradskog polja kroz objektiv Petra Botterija


12.11.2015

POZNATI hvarski fotograf Petar Botteri ponovo oduševljava bajkovitim fotografijama iz Starog Grada. Nakon što je nedavno oduševio javnost fotografijama maglovitog jutra na Hvaru, jutros je sličnu maglovitu "kulisu", koja ondje nije česta, iskoristio za još jednu seriju fotografija.

"Moja supruga Vesna je inače Slavonka, a živi ovdje samnom i našim sinom u Starome Gradu na otoku Hvaru. Njoj je ovaj jutrošnji magloviti ambijent ovdje u Starogradskom polju jako odgovarao jer je podsjeća na njezinu Slavoniju. Inače ovdje magla nije baš česta pojava", rekao je Botteri za Index.

Njegova je supruga dobrim dijelom i zaslužna za čarobne fotografije.

"Vesna u ruci drži starinski kišobran - suncobran star 120 godina. Na glavi ima starinski cilindar isto tako star oko 120 godina. Ona je jutros rano pripremila ovu svoju kostimografiju i mene probudila. Pješice smo otišli oko dva kilometra i dočekali magloviti izlazak sunca. Vinogradi su bili predivni, obučeni u jesenskom ruhu sa milijun svjetlucavih kapi ranojutarnje rose", kaže Botteri, kojemu je takav ambijent bila, razumljivo, najveća inspiracija za umjetničko stvaranje.

 

Preneseno iz javascript:void(0);/*1447396150365*/

developed by Nove vibracije