Novosti

Ciklus predavanja na temu ''Savjetovanje i terapija u procesu žalovanja"


25.05.2015

Dana 29.05. s početkom u 19:00 sati i dana 30.05. sa početkom u 10:00 sati održat će se mini edukacija ''Savjetovanje i terapija u procesu žalovanja'' u prostorijama Dnevnog Boravka Staračkog Doma u Starom Gradu na otoku Hvaru. Organizator edukacije je CK Hvar, a predavanja će održati prof. Dina-Linda Veronika, dipl. defektolog, psihoterapeut, sa posebno završenom specijalističkom izobrazbom iz psihoterapije u palijativi.


Cilj ove edukacije je pomoći aktivistima Dnevnog Boravka , ali i volonterima i svima onima koje tema zanima da bolje shvate složeni fenomen gubitka kako bi ljudima u procesu tugovanja mogli pomoći da na zdrav način okončaju proces.
Tugovanje je univerzalan i vrlo složen proces. Danas se zna da se neprorađeno žalovanje nalazi u korijenu mnogih psihičkih tegoba i fizičkih oboljenja. Većina nas je čula kako je važno proraditi žalovanje, ali isto tako većina pojma nema što to u praktičnom smislu znači. Potrebno nam je više razmišljanja, osjetljivosti i djelovanja po pitanju tugovanja. Upravo stoga pokušat ćemo na jednostavan i lako razumljiv način prikazati najsuvremenije spoznaje o toj temi.


Svi ste dobrodošli!

developed by Nove vibracije