Novosti

8. 05. - Teatar Gavran: predstava "Lutka"


07.05.2015

8. 05. 2015. (petak) u kazališnoj dvorani u Starome Gradu s početkom u 20.30 sati, Teatar Gavran predstavit će kazališnu predstavu LUTKA.


U komediji „Lutka“ muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka počinje živjeti sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca. Androidnu lutku konstruirala je znanstvenica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

Priča nas postupno vodi prema katarzičnom i melodramatičnom završetku koji poziva na uzajamno razumijevanje žena i muškaraca. I naš junak i gledatelji kroz predstavu osvještavaju da stvarni muško-ženski odnos ne može biti zamijenjen ni kupljenom ni virtualnom ljubavlju.


Predstava traje 1 sat i 30 minuta.
Na Festivalu smijeha i komedije "Zlatni zub 2013." u Poreču, predstava "Lutka" osvojila je Zlatni zub.

Za ulogu Stele ostvarenu u predstavi “Lutka”, autora Mire Gavrana, a u režiji Mladene Gavran, glumica Doris Pinčić je dobila Nagradu hrvatskog glumišta za 2013. godinu za najbolju mladu glumicu do 28 godina starosti

Autor: Miro Gavran
Glume: Robert Kurbaša (Marko) i Doris Pinčić (Stela)
Režija: Mladena Gavran
Scena i kostimi: Jasmina Pacek
Glazba: Elvis Stanić

Cijena ulaznice je 40,00 kuna i mogu se kupiti u caffe baru "Molo Misto".

developed by Nove vibracije