Novosti

Otpis duga - novi početak


03.05.2015

Maja,

Poznajete li baku koja ne može platiti režije ili mladu obitelj koja je zarobljena u dugovima?

Dio naših sugrađana sada se nalazi u takvoj situaciji. Našli su se u vrlo teškoj socijalnoj situaciji zbog gospodarske krize i zato smo mi morali reagirati. Posljednjih mjeseci obilazim mnoge socijalno ugrožene obitelji diljem Hrvatske i koristim ovu priliku da se osobno obratim i Vama.

Obilazeći gradove slušam o teškim životnim prilikama i zaista vjerujem da će ova mjera otpisa duga biti jedan novi početak za naše potrebite građane i njihove obitelji. Upravo ovih dana počeo je drugi krug otpisa dugova za sve građane po B kategoriji, a točne kriterije možete vidjeti ovdje.

Iznimno je važno da se svi zahtjevi za otpis dugova predaju do 30. lipnja ove godine. Pozivam Vas da mi se pridružite i pomognete kako bi što više naših građana obavijestili o ovoj mjeri. Ako se Vi, vaši prijatelji, susjedi ili kolege nalazite u teškoj situaciji, prijavite se na vrijeme i iskoristite priliku za novi početak!

Uvijek ćemo biti na strani ljudi kojima je potrebna pomoć. Model kojeg smo sami osmislili pruža priliku za novi početak za umirovljenike, nezaposlene i njihove obitelji, osobe s malim primanjima i osobe s invaliditetom. Nakon puno mjeseci pregovora s bankama i ostalim vjerovnicima, a to nije bio lagan posao, krenuli smo u provođenje ove mjere. Kao što sam već isticala u razgovoru s građanima - ovo nije poruka da se računi ne trebaju platiti, ovo je jednokratna mjera, otpis za socijalno najosjetljivije građane i vjerujem da kroz ovu razinu socijalne osviještenosti doista guramo Hrvatsku naprijed.

Pozivam vas da dijeljenjem ovog videa informiramo što više građana o ovoj mjeri i pomognemo im da krenu u novi početak.

Srdačno,
Milanka Opačić

 

 

Tekst proslijeđen od Hrvatskog Crvenog križa, Gradske organizacije Hvar

developed by Nove vibracije