Novosti

Uspješna Izborna Skupština kluba žena "Vita Pharos" protekla u znaku promjena


22.02.2015

U Starome Gradu, u Hrvatskom domu pred punom salom članica i gostiju održana je 15.-sta skupština kluba žena Vita Pharos. Budući je Klub osnovan daleke 1999. godine i od tada je skrbio o bolestima dojke žena četiri srednje dalmatinska otoka (Lastova, Vis, Korčula i Hvar) članice su zaključile da je u tom vremenu ispunjen kratkoročni i dugoročni cilj postavljen u početku. Veliki broj izvršenih mamografskih pregleda, UZV dojke, punkcija i slično zaštitilo je stotinjak žena koje su oboljele, a danas su uglavnom sve žive. Veliki uspjeh ovog Kluba je činjenica da je u njemu, zahvaljujući uspostavi dobrih okolnosti: nesebičan rad aktivistica, specijalista i nabavljenih aparata, postignut pun uspjeh. Međunarodna organizacija koja skrbi o bolestima raka dojke Europa donna, čiji je član i Klub žena Vita Pharos, izuzetno je pohvalno govorila o hvarskom Klubu koji se nije formirao okupljajući oboljele žene ( a što je uglavnom slučaj u drugim gradovima) nego je nastao kao nužna potreba preventivnih pregleda žena kako bi se spriječili smrtni ishodi. U tome je od početka podrška Klubu bila ekipa liječnika iz Zagreba, poput prof Drinkovića, prof. Staneca i mnogih drugih koji su kasnije pomagali klubu podrškom, predavanjima, zbrinjavanju oboljelih. Pokretač nastanka Kluba bili su dr. Dino Carić, Maja Budrović, Tanja Ćurin, Sanja Vuković, Nene Mišković i Debora Bunčuga s njima su se pridružile brojne aktivistice Crvenog križa od kojih su neke pomagale u raznim segmentima. Prihvaćeno je jednoglasno izvješće o radu kao i financijsko izviješće. Na inicijativu nekih članica koje su smatrale da je ovaj Klub na neki način ispunio svoju svrhu, potpisivana je peticija podrške Klubu kada je prikupljeno više od 300 potpisa što govori u prilog zadovoljnih članica i potrebe da se ide dalje. U raspravi se iskristaliziralo da ima upita za članstvo od strane muškaraca pa je dogovoreno da se klub žena promjeni u klub građana kako bi se u budući Klub građana Vita Pharos mogli uključiti očevi, supruzi, braća koje tišti ova problematika, a aktivnosti se mogu i proširiti. Zaključeno je da se promjeni Statut i člancima koji se odnose na novonastalu situaciju.
Nakon pitanja i odgovora, te izražene zahvalnosti aktivisticama za dosadašnji rad, krenulo se u izbore novog rukovodstva :
Predsjednik: dr .Dino Carić, dopredsjednica: Maja Budrović, tajnica: Lila Mileta, rizničarka:Nene Mišković.
Upravni odbor čine: Dr. Dino Carić, Maja Budrović, Nene Mišković, Sanja Vuković, Dragana Lazaneo, Saša Borčić, Olja Budrović.
Članove Skupštine i ostala tijela nazočni su prihvatili jednoglasno, kao i pripadajuće razvojne dokumente za naredni period. Na kraju su članice bile počašćene domjenkom koji su priredile vrijedne ruke žena Dnevnog boravka iz projekta Crvenog križa.


Hvar, 21.02.2015.

developed by Nove vibracije