Novosti

11. 02. - Stari Grad : Regionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama - radionica


10.02.2015

Splitsko-dalmatinska županija, uz pomoć tvrtke SAFEGE d.o.o., izrađuje Regionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, s ciljem jačanja konkurentnosti turističkih destinacija područja Splita, Makarske, Šolte, Brača, Hvara i Visa.

Nakon završetka prve faze projekta, koja je obuhvaćala izradu Analize postojećeg stanja morskih plaža na području Splitsko-dalmatinske županije, SWOT analize te Vizije morskih plaža, potrebno je utvrditi tematizaciju plaža. Tematizacija plaža provodi se u cilju optimalne distribucije kupača, a u svrhu davanja optimalnog odgovora na preferencije domicilnog stanovništva i turista. Tematizacija pretpostavlja bolju valorizaciju plažnih prostora a utjecat će na povećanje atraktivnosti destinacije.

Kako bi se prikupili podaci relevantni za određivanje tema plaža, uključili svi dionici i informirala zainteresirana javnost, u okviru projekta održat će se radionica za područje otoka Hvara, koje uključuje sljedeće JLS:

Grad Hvar, Grad Stari Grad, Općina Jelsa, Općina Sućuraj.

Sudjelovanje na radionici prilika je sudionicima radionice da iznesu svoje komentare i mišljenja o poželjnim temama plaža na područjima svojih jedinica, što je povezano sa standardima uređenja i opremanja, kao i prihvatnim kapacitetom plaže.

Radionica će se održati 11.02.2015. u 11:30 h, u Gradu Stari Grad u prostorijama Hrvatskog doma, na adresi Nova Riva 2.

 

 

Projektni tim


PROGRAM


11:30 – 11:45 Dolazak i registracija, podjela materijala sudionicima
11:45 – 12:15 Uvod – upoznavanje s programom radionice i očekivanim ciljevima
Predstavljanje dosad izvršenih aktivnosti. Nakon predstavljanja slijedi diskusija s dionicima
12:15 – 13:00 Predstavljanje sljedeće faze izrade Regionalnog programa: Tematizacija, standardi i modeli upravljanja plažama
13:00 – 13:15 Pauza
13:15 – 14:00 Nastavak predstavljanja sljedeće faze Regionalnog programa: Tematizacija, standardi i modeli upravljanja plažama;
14:00 – 14:30 Završna riječ

developed by Nove vibracije